Пиріг на кефірі зі сливами: волога випічка, з дуже ніжною текстурою
Для такого рецепта найкраще підходять кисло-солодкі ягоди та фрукти

Пиріг на кефірі зі сливами/Фото: скрін
Сьогодні пропонуємо спекти простий, смачний, соковитий та дуже повітряний пиріг зі сливами для всієї родини! Для такого рецепта найкраще підходять кисло-солодкі ягоди та фрукти, наприклад, смородина, полуниця, аґрус, яблука, вишня. Випічка виходить трохи вологою, з дуже ніжною текстурою. Якщо у вас немає мультиварки, пиріг можна спекти в духовці при температурі 180 градусів. Приготування займе 40-45 хвилин, залежно від особливостей вашої техніки.
Інгредієнти:
- сливи – 300 г;
- борошно пшеничне – 260 г;
- вершкове масло – 100 г;
- яйця – 3 шт.;
- кефір – 200 мл;
- цукор – 200 г;
- розпушувач – 10 г;
- ванілін – 2 г;
- сіль – 1 г.
Приготування:
1. У глибокому посуді з'єднаємо 3 курячі яйця і цукор.
2. Зіб'ємо суміш на максимальній швидкості міксера протягом 7-10 хвилин до отримання пишної та світлої маси, щоб пиріг зі сливами вийшов ніжним та повітряним.
3. Увіллємо в тісто теплий кефір. Додамо розтоплене вершкове масло, що охололо до кімнатної температури.
4. Додамо в тісто просіяне пшеничне борошно, змішане з розпушувачем, сіллю та ваніліном.
5. Ретельно перемішаємо тісто, щоб воно стало однорідним.
6. Сливи помиємо, розріжемо навпіл, видалимо кісточку. Поріжемо фрукти тонкими часточками, додамо до тіста.
7. Перемішаємо інгредієнти. Акуратно переллємо готове тісто в змащену вершковим маслом чашу мультиварки. Розрівняємо тісто силіконовою лопаткою.
8. Випікатимемо пиріг зі сливами на кефірі на режимі "Випічка" протягом 1 години. Акуратно дістанемо готову випічку із чаші мультиварки, використовуючи контейнер для приготування їжі на пару.
9. Остудимо пиріг на решітці до кімнатної температури. Готову випічку прикрасимо цукровою пудрою і подаватимемо з чаєм або кавою. Смачного!
Ідеальна вечеря для осінніх вечорів: рецепт лінивої лазаньї.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!