Варто забрати в скарбничку святкових рецептів: різдвяний пиріг з фініками від Ектора Хіменеса-Браво
Смак пирога ідеально доповнить чай з обілпихи з медом

Різдвяний пиріг з фініками / Ілюстративне фото: Bing
До нового року та Різдва лишається зовсім небагато часу, тож варто збирати рецепти святкових страв. Одним із них поділився зірковий кухар Ектор Хіменес-Браво.
Інгредієнти:
- Фініки без кісточок —приблизно 7-10 шт;
- Окріп — ¾ склянки;
- Сода — 1 ч.л;
- М’яке вершкове масло — 5 ст.л;
- Мед — 2 ст.л;
- Коричневий цукор — ⅓ склянки;
- Яйця кімнатної температури — 2 шт;
- Чистий екстракт ванілі — 1 ч.л;
- Борошно — ½ склянки;
- Розпушувач — 1 ч.л;
- Сіль — ½ ч.л.
Ірисовий соус:⠀
- Масло — ½ склянки;
- Жирні вершки — ¾ склянки;
- Коричневий цукор — ¾ склянки;
- Мед — 2 ч.л;
- Дрібка солі;
- Екстракт ванілі — ½ ч.л.
Для чаю:
- Обліпиха;
- Мед.
Приготування:
- Фініки з’єднати з окропом і содою.
- Збити масло, коричневий цукор і мед. Знову збити.
- Додати яйця, ванілін, борошно, розпушувач і сіль.
- Фініки розім’яти або подрібнити в пюре і додати в тісто.
- Викласти тісто в форму. Запікати при температурі 180°
- З’єднати всі інгредієнти для соусу в сотейнику, довести до готовності. Полити пиріг.
- В френчпрес викласти обліпиху, додати мед, залити окропом.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом сливового крамбл-пирога із хрусткою скоринкою та ароматом кориці.
Джерело:
Ектор Хіменес-Браво
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні