ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Варто забрати в скарбничку святкових рецептів: різдвяний пиріг з фініками від Ектора Хіменеса-Браво

Рецепти 15:40 - 23 листопада 2024

Смак пирога ідеально доповнить чай з обілпихи з медом

Різдвяний пиріг з фініками

Різдвяний пиріг з фініками / Ілюстративне фото: Bing

До нового року та Різдва лишається зовсім небагато часу, тож варто збирати рецепти святкових страв. Одним із них поділився зірковий кухар Ектор Хіменес-Браво.

Інгредієнти:

  • Фініки без кісточок —приблизно 7-10 шт;
  • Окріп — ¾ склянки;
  • Сода — 1 ч.л;
  • М’яке вершкове масло — 5 ст.л;
  • Мед — 2 ст.л;
  • Коричневий цукор — ⅓ склянки;
  • Яйця кімнатної температури — 2 шт;
  • Чистий екстракт ванілі — 1 ч.л;
  • Борошно — ½ склянки;
  • Розпушувач — 1 ч.л;
  • Сіль — ½ ч.л.

Ірисовий соус:⠀

  • Масло — ½ склянки;
  • Жирні вершки — ¾ склянки;
  • Коричневий цукор — ¾ склянки;
  • Мед — 2 ч.л;
  • Дрібка солі;
  • Екстракт ванілі — ½ ч.л.

Для чаю:

  • Обліпиха;
  • Мед.

Приготування:

  1. Фініки з’єднати з окропом і содою.
  2. Збити масло, коричневий цукор і мед. Знову збити.
  3. Додати яйця, ванілін, борошно, розпушувач і сіль.
  4. Фініки розім’яти або подрібнити в пюре і додати в тісто.
  5. Викласти тісто в форму. Запікати при температурі 180°
  6. З’єднати всі інгредієнти для соусу в сотейнику, довести до готовності. Полити пиріг.
  7. В френчпрес викласти обліпиху, додати мед, залити окропом.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом сливового крамбл-пирога із хрусткою скоринкою та ароматом кориці.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин