Справжній скарб української кухні: Яворівський пиріг вдома за рецептом Володимира Ярославського
Зберігаємо українські кулінарні традиції разом

Яворівський пиріг / Фото: Instagram Володимира Ярославського
Яворівський пиріг – це справжня кулінарна перлина української кухні, яку варто приготувати і спробувати хоча б раз у житті. До того ж цей пиріг став частиною нематеріальної культурної спадщини України. Приготуємо його вдома за допомогою відеорецепту шеф-кухаря Володимира Ярославського.
Інгредієнти на 1 великий пиріг (форма 26 см)
Тісто:
- 180 г молока;
- 20–22 г свіжих дріжджів;
- 35 г цукру;
- 2 жовтки;
- 350 г борошна;
- 25 г олії;
- 6 г солі.
Начинка:
- 550 г картопляного пюре (просто відварена картопля);
- 500 г вареної гречки (200 г крупи);
- 400 г цибулі;
- 400 г м’ясної підчеревини;
- Кмин, Дрогобицька сіль.
Приготування:
- Для приготування тіста у тепле молоко додайте цукор, дріжджі, просіяне борошно, олію, сіль і замісіть м’яке тісто. Дайте постояти в теплому місці, щоб добре підійшло.
- 200 г крупи додайте до 330 г води, посоліть і варіть розсипчасту кашу.
- Підчеревину наріжте кубиками, підсмажте на пательні й додайте нарізану кубиками цибулю. Смажте до золотавого кольору.
- Змішайте картопляне пюре, гречку та шкварки з цибулею, доведіть до смаку.
- Тісто тонко валкуйте, додайте начинку і обережно закрийте тістом зверху.
- Перекладіть у форму швом донизу, змастіть яйцем, посипте сіллю і кмином. Дайте трішки підійти (близько пів години) і випікайте при температурі 170 градусів близько 40 хвилин.
Смачного!
Раніше ми ділились рецептом сливового крамбл-пирога із хрусткою скоринкою та ароматом кориці.
Джерело:
Володимир Ярославський
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні