ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Справжній скарб української кухні: Яворівський пиріг вдома за рецептом Володимира Ярославського

Рецепти 17:10 - 24 листопада 2024

Зберігаємо українські кулінарні традиції разом

Яворівський пиріг

Яворівський пиріг / Фото: Instagram Володимира Ярославського

Яворівський пиріг – це справжня кулінарна перлина української кухні, яку варто приготувати і спробувати хоча б раз у житті. До того ж цей пиріг став частиною нематеріальної культурної спадщини України. Приготуємо його вдома за допомогою відеорецепту шеф-кухаря Володимира Ярославського.

Інгредієнти на 1 великий пиріг (форма 26 см)

Тісто:

  • 180 г молока;
  • 20–22 г свіжих дріжджів;
  • 35 г цукру;
  • 2 жовтки;
  • 350 г борошна;
  • 25 г олії;
  • 6 г солі.

Начинка:

  • 550 г картопляного пюре (просто відварена картопля);
  • 500 г вареної гречки (200 г крупи);
  • 400 г цибулі;
  • 400 г м’ясної підчеревини;
  • Кмин, Дрогобицька сіль.

Приготування:

  1. Для приготування тіста у тепле молоко додайте цукор, дріжджі, просіяне борошно, олію, сіль і замісіть м’яке тісто. Дайте постояти в теплому місці, щоб добре підійшло.
  2. 200 г крупи додайте до 330 г води, посоліть і варіть розсипчасту кашу.
  3. Підчеревину наріжте кубиками, підсмажте на пательні й додайте нарізану кубиками цибулю. Смажте до золотавого кольору.
  4. Змішайте картопляне пюре, гречку та шкварки з цибулею, доведіть до смаку.
  5. Тісто тонко валкуйте, додайте начинку і обережно закрийте тістом зверху.
  6. Перекладіть у форму швом донизу, змастіть яйцем, посипте сіллю і кмином. Дайте трішки підійти (близько пів години) і випікайте при температурі 170 градусів близько 40 хвилин.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом сливового крамбл-пирога із хрусткою скоринкою та ароматом кориці.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин