ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Олів'є з авокадо: відсутність м'яса ніхто не помітить

Рецепти 07:00 - 30 листопада 2024

Розкриваємо секрети приготування святкової альтернативи класичному рецепту

Рецепт олів'є з авокадо / Фото: tiktok.com

Рецепт олів'є з авокадо / Фото: tiktok.com

Новорічний стіл завжди асоціюється з багатством страв, але часто після свят ми відчуваємо важкість через надлишок калорійної їжі.

Щоб уникнути цього і запропонувати щось справді унікальне, зверніть увагу на цей рецепт – вегетаріанський олів’є з авокадо.

Незвична версія улюбленого салату здивує навіть тих, хто вважає себе шанувальником класики з ковбасою.

Інгредієнти

Основні:

  • Свіжий огірок (великий) – 1 шт.
  • Свіжий зелений горошок – 150 г
  • Груша – 1 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля-порей (біла частина) – за бажанням

Для соусу:

  • Кеш’ю – 60 г
  • Вода – 60 г
  • Лимонний сік – 10 г
  • Зерна гірчиці – 1 ч. л. + трохи для прикраси
  • Сіль – на смак

Як приготувати

  1. Огірок, грушу та авокадо наріжте кубиками. Цибулю-порей наріжте тонкими кільцями. Авокадо збризніть лимонним соком, щоб зберегти його яскравий колір і свіжість.
  2. Промийте кеш’ю та зерна гірчиці. Замочіть їх окремо на кілька годин (краще на ніч), щоб вони стали м’якими.
  3. У чаші блендера змішайте зерна гірчиці, воду й лимонний сік, збийте до однорідності. Поступово додавайте кеш’ю, продовжуючи збивати, поки не отримаєте кремову текстуру. Наприкінці додайте сіль і ще раз перемішайте.
  4. Викладіть усі підготовлені складники в миску, заправте соусом і акуратно перемішайте, щоб зберегти форму кубиків.
  5. Готовий салат подавайте, прикрасивши зернами гірчиці або додавши свіжу зелень.

Також рекомендуємо приготувати суфле з курки без борошна.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин