Олів'є з авокадо: відсутність м'яса ніхто не помітить
Розкриваємо секрети приготування святкової альтернативи класичному рецепту

Рецепт олів'є з авокадо / Фото: tiktok.com
Новорічний стіл завжди асоціюється з багатством страв, але часто після свят ми відчуваємо важкість через надлишок калорійної їжі.
Щоб уникнути цього і запропонувати щось справді унікальне, зверніть увагу на цей рецепт – вегетаріанський олів’є з авокадо.
Незвична версія улюбленого салату здивує навіть тих, хто вважає себе шанувальником класики з ковбасою.
Інгредієнти
Основні:
- Свіжий огірок (великий) – 1 шт.
- Свіжий зелений горошок – 150 г
- Груша – 1 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Цибуля-порей (біла частина) – за бажанням
Для соусу:
- Кеш’ю – 60 г
- Вода – 60 г
- Лимонний сік – 10 г
- Зерна гірчиці – 1 ч. л. + трохи для прикраси
- Сіль – на смак
Як приготувати
- Огірок, грушу та авокадо наріжте кубиками. Цибулю-порей наріжте тонкими кільцями. Авокадо збризніть лимонним соком, щоб зберегти його яскравий колір і свіжість.
- Промийте кеш’ю та зерна гірчиці. Замочіть їх окремо на кілька годин (краще на ніч), щоб вони стали м’якими.
- У чаші блендера змішайте зерна гірчиці, воду й лимонний сік, збийте до однорідності. Поступово додавайте кеш’ю, продовжуючи збивати, поки не отримаєте кремову текстуру. Наприкінці додайте сіль і ще раз перемішайте.
- Викладіть усі підготовлені складники в миску, заправте соусом і акуратно перемішайте, щоб зберегти форму кубиків.
- Готовий салат подавайте, прикрасивши зернами гірчиці або додавши свіжу зелень.
Також рекомендуємо приготувати суфле з курки без борошна.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні