Традиційні українські крученики в томатному соусі: смак, який неможливо забути
Пропонуємо приготувати їх з соковитою грибною начинкою

Традиційні українські крученики в томатному соусі/Фото: скрін
Крученики, або завиванці, — одна з традиційних страв української кухні. Це рулетики з м’яса з різноманітною начинкою: грибами, картоплею, капустою, сиром, чорносливом тощо.
Інгредієнти:
- 750 г курячого філе
- сіль, перець
- 200 г грибів
- 120 г моркви
- 100 г цибулі
- 25 г олії для смаження
Для соусу
- 400 мл води
- 5 ст.л сметани
- 200 г томатного пюре
- сіль, перець
- 1-2 ст. л борошна
Приготування:
- для рецепта підійде будь-яке філе. Тільки курятину та індичку готуємо швидше, свинину довше
- я взяв куряче філе, розрізав на дві половини, відбив з обох сторін, присипаємо сіллю, перцем
- для начинки на олії обсмажте гриби з цибулею 7-8 хв. Додайте натерту моркву. Просмажте ще 5-6 хв
- викладаємо начинку на м’ясо та скручуємо рулетики
- Обсмажуємо на олії по 2 хв з усіх боків, щоб гарно прихопились.
- Змішуємо усі інгредієнти для соусу — воду, сметану, томатне пюре, борошно, сіль і перець
- Для соусу потрібне якісне томатне пюре. Саме воно надасть соусу насичений смак та яскравий колір. Секрет тут — обрати пюре, яке виготовлене з добірних, стиглих томатів.
- переливаємо в сковорідку і готуємо при закритій кришці, близько 20-25 хв. Всім смачного.
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні