ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Традиційні українські крученики в томатному соусі: смак, який неможливо забути

Рецепти 18:12 - 28 листопада 2024

Пропонуємо приготувати їх з соковитою грибною начинкою

Традиційні українські крученики в томатному соусі: смак, який неможливо забути

Традиційні українські крученики в томатному соусі/Фото: скрін

Крученики, або завиванці, — одна з традиційних страв української кухні. Це рулетики з м’яса з різноманітною начинкою: грибами, картоплею, капустою, сиром, чорносливом тощо.

Інгредієнти:

  • 750 г курячого філе
  • сіль, перець
  • 200 г грибів
  • 120 г моркви
  • 100 г цибулі
  • 25 г олії для смаження

Для соусу

  • 400 мл води
  • 5 ст.л сметани
  • 200 г томатного пюре
  • сіль, перець
  • 1-2 ст. л борошна

Приготування:

  • для рецепта підійде будь-яке філе. Тільки курятину та індичку готуємо швидше, свинину довше
  • я взяв куряче філе, розрізав на дві половини, відбив з обох сторін, присипаємо сіллю, перцем
  • для начинки на олії обсмажте гриби з цибулею 7-8 хв. Додайте натерту моркву. Просмажте ще 5-6 хв
  • викладаємо начинку на м’ясо та скручуємо рулетики
  • Обсмажуємо на олії по 2 хв з усіх боків, щоб гарно прихопились.
  • Змішуємо усі інгредієнти для соусу — воду, сметану, томатне пюре, борошно, сіль і перець
  • Для соусу потрібне якісне томатне пюре. Саме воно надасть соусу насичений смак та яскравий колір. Секрет тут — обрати пюре, яке виготовлене з добірних, стиглих томатів.
  • переливаємо в сковорідку і готуємо при закритій кришці, близько 20-25 хв. Всім смачного.

Суп "Чізбургер": готуємо обід в американському стилі.

Джерело: Алекс Міль

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин