Салат на Новий рік із горбушею та вершковим сиром
Цей салат підходить для тих, хто любить поєднання ніжного і солоного, адже вершковий сир чудово підкреслює смак горбуші, а свіжий огірок додає легкої хрусткості

Смачний салат з горбушею на Новий рік / Фото: tiktok.com
Салат на Новий рік із горбушею – це справжня знахідка для святкового столу.
Він не тільки смачний і легкий у приготуванні, а й має ефектну порційну подачу, яка додає елегантності будь-якому святковому меню.
Головною родзинкою цього рецепта є гармонійне поєднання ніжного вершкового сиру, свіжого огірка та яєць, доповнене солоною ноткою консервованої горбуші та слабосолоного лосося.
Завдяки консервованій горбуші цей рецепт стає доступним і не потребує великих витрат часу чи коштів, що особливо важливо в розпал передсвяткової метушні.
Інгредієнти
- Копчена горбуша (консервована) – 1 шт
- Слабосолона червона риба – 200 г
- Вершковий сир – 200 г
- Яйця – 3 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт. (120 г)
- Червона цибуля – ½ шт.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль, перець – на смак
- Кріп – для прикрашання
Як приготувати
- Відваріть буряк, картоплю та моркву в мундирі. Залиште охолонути, очистіть і наріжте кубиками.
- Відварені яйця очистіть і також наріжте дрібним кубиком. Огірок поріжте невеликими шматочками. Подрібніть червону цибулю.
- Відкрийте консервовану горбушу, злийте сік, видаліть кісточки, якщо вони є. Розімніть рибу виделкою і змішайте з вершковим сиром до однорідної маси.
- Вистеліть піали харчовою плівкою, злегка змащеною олією. На дно викладіть тонкі скибочки слабосолоного лосося, а зверху шарами укладіть салат: шар яєць, потім огірка, цибулі, сирної маси з горбушею. Кожен шар трохи утрамбовуйте.
- Накрийте піали харчовою плівкою та поставте в холодильник мінімум на 2 години для стабілізації.
- Перед подачею переверніть піали на порційні тарілки, обережно зніміть плівку. Прикрасьте салат кропом або іншою зеленню.
Раніше ми розповідали про олів'є з авокадо.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!