В’ялені сливи: cook_julija_simonchuk дуже радить спробувати
Покроковий відеорецепт приготування В’ялені сливи

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Скільки cook_julija_simonchuk про них чула, і стільки ж мріяла зробити сама. І ось сьогодні вона вам теж дуже радить спробувати.
Що треба: Вихід - 1 літр приблизно.
- сливи - 3 кг;
- сіль - 1 ст.л (посипати на сливи перед духовкою);
- цукор - 1-2 ст.л (посипати на сливи перед духовкою);
- олія - 400 мл;
- сіль - 1 ст.л;
- цукор - 2 ст.л;
- яблучний оцет (або виноградний) - 2 ст.л;
- часник - кілька зубчиків;
- приправи - базилік, орегано, мелений коріандр, розмарин, ін.(які любите) - по 1 ч.л приблизно.
Приготування:
Вибираємо сливи, найідеальніше це сливи типу венгерка. Миємо, розрізаємо навпіл, дістаємо кісточку і викладаємо на деко застелене пергаментом. Посипаємо сіллю (щоб вийшла зайва рідина), цукром (щоб компенсувати кислоту сливки). Ставимо в духовку при 100 градусах і до готовності. Час залежить від величини і сорту сливок, духовки (5-10 годин). cook_julija_simonchuk періодично між двері духовки вставляла лопатку, щоб виходив пар. Під час процесу виймаємо сливи які швидше приготувалися.
Готові сливи мають бути не вологі, але і не пересушені, при згинанні не ламатися.
Викладаємо в стерильні банки шарами сливи, часник, спеції, сіль, цукор, додаємо оцет і заливаємо гарячою (не кипʼятком) олією. Закриваємо кришкою, струшуємо і коли схолоне ставимо в холодильник. Через кілька днів можна смакувати. В холодильнику і під закатаною кришкою може зберігатися рік, але повірте, зʼїсти набагато раніше.
P.s: олію після слив використовуйте в салати, вона надзвичайно ароматна і смачна.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!