ОСТАННІ
19 вересня, неділя
18 вересня, субота
17 вересня, пʼятниця
16 вересня, четвер
15 вересня, середа
14 вересня, вівторок
Більше новин

Традиційна грузинська страва з курки і волоських горіхів: рецепт шедевру

Рецепти 12:35 - 12 вересня 2021

Якщо раніше ніколи не куштували, то зараз саме час спробувати

Рецепт грузинської страви сациві

Фото: 1000.menu

Ми поділимося секретами приготування спражнього грузинського сациві,  а спеціальний горіховий соус вам точно приглянеться до душі. Прикрасити страву можна буде зернятками гранату. Тож ласково просимо до грузинського столу! 
 

Інгредієнти для страви:
– 1 кг курятини;
– 2,5 л води;
– 1 шт. моркви;
– 2 шт. ріпчастої цибулі;
– 3 шт. лаврових листків;
– 5 г чорного перцю;
– 300 г волоських горіхів;
– 1 пучок кінзи;
– 3 шт. зубчиків часнику;
– 2 г шафрану;
– 5 г червоного перцю чилі;
– 5 г солі;
– 2 г червоний перець гострий чілі;
– 3 г меленої паприки;
– 3 г уцхо-сунелі.
 

Як готувати сациві:

  1. У великій каструлі необхідно відварити курку. Додати лаврові листки, чорний перець, моркву та цибулю.
  2. Для горіхової пасти варто  подрібнити у блендері заздалегідь обсмажені на сухій сковорідці горішки, кінзу, часник.
  3. Тоді вимішайте руками горіховий фарш, щоб відокремити олію, що утворилася.
  4. Процідіть його через сито.
  5. Невеликими порціями вливайте до горіхової пасти курячий бульйон. Продовжуйте перебивати масу.
  6. Все заправити спеціями і сіллю на ваш смак.
  7. Вийміть курку з бульйону та натріть паприкою, уцхо-сунелі і сіллю. Відправте в духовку запікатися до рум'яної скоринки.
  8. Готову курку рясно полийте горіховим соусом.

Смачного вам!

Радимо ще приготувати смачні сирники. 

Також ми ділилися рецептом  бісквітного торта за рецептом невістки Єлизавети ІІ. 

Джерело: Cookorama
ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин

0 коментарів