Повітряні як хмаринка: найсмачніший рецепт пампухів з маком на Святвечір
Приготуйте традиційний український смаколик

Пампухи з маком/Фото: rbc
Пампухи — традиційні українські булочки, які випікалися або смажилися в олії. Ці круглі пиріжки готували не лише на щодень, а й до важливих свят, зокрема, на Святвечір.
Інгредієнти:
- дріжджі 45 г.
- картопляне пюре 500 мл.
- цукор 200 г.
- ваніль
- яйця 2 шт.
- вершкове масло 50 г.
- олія 100 мл.
- борошно 850 г.
- горілка 2 ст.л
Спершу відварюємо картоплю 4 шт.та збиваємо міксером.
Остуджуємо до теплого стану і потім додаємо цукор, яйця, ваніль та дріжджі.
Все гарно перемішуємо вінчиком, вливаємо розтоплене вершкове масло, олію та поступово додамо борошно.
Замішуємо мʼяке тісто та залишаємо в теплі під рушничком на 1 год.
Потім формуємо кульки, розкачуємо та викладаємо начинку.
Залишаємо пампушки ще під харчовою плівкою, щоб вони піднялись і тоді обсмажуємо в олії на середньому вогні до золотистості.
Ще гарячими обвалюємо у цукровій пудрі та можемо смакувати коли охолонуть.
Боул з червоною рибою і авокадо: прекрасний варіант ситного і смачного обіду
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!