ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Повітряні як хмаринка: найсмачніший рецепт пампухів з маком на Святвечір

Рецепти 20:46 - 17 грудня 2024

Приготуйте традиційний український смаколик

Повітряні як хмаринка: найсмачніший рецепт пампухів з маком на Святвечір

Пампухи з маком/Фото: rbc

Пампухи — традиційні українські булочки, які випікалися або смажилися в олії. Ці круглі пиріжки готували не лише на щодень, а й до важливих свят, зокрема, на Святвечір.

Інгредієнти:

  • дріжджі 45 г.
  • картопляне пюре 500 мл.
  • цукор 200 г.
  • ваніль
  • яйця 2 шт.
  • вершкове масло 50 г.
  • олія 100 мл.
  • борошно 850 г.
  • горілка 2 ст.л

Спершу відварюємо картоплю 4 шт.та збиваємо міксером.

Остуджуємо до теплого стану і потім додаємо цукор, яйця, ваніль та дріжджі.

Все гарно перемішуємо вінчиком, вливаємо розтоплене вершкове масло, олію та поступово додамо борошно.

Замішуємо мʼяке тісто та залишаємо в теплі під рушничком на 1 год.

Потім формуємо кульки, розкачуємо та викладаємо начинку.

Залишаємо пампушки ще під харчовою плівкою, щоб вони піднялись і тоді обсмажуємо в олії на середньому вогні до золотистості.

Ще гарячими обвалюємо у цукровій пудрі та можемо смакувати коли охолонуть.

Боул з червоною рибою і авокадо: прекрасний варіант ситного і смачного обіду

Джерело: diali_cooking

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин