Азу по-татарськи: рецепт смачної та ситної страви

Рецепти 08:05 - 17 вересня 2021

Страву можна приготувати вдома у глибокій сковорідці або на природі в казані

Азу

Фото: Рinterest/Автор: ok.ru

Азу - це традиційне татарське блюдо, яке готується з обсмажених шматків м'яса. Незважаючи на безліч варіацій приготування цієї страви, найпопулярнішим рецептом є азу з бараниною або яловичиною.

Інгредієнти:

  • Яловичина - 500 г;
  • Солоний огірок - 3 шт;
  • Картопля - 1 кг;
  • Лук - 5 шт;
  • Часник - 3 зубчики;
  • М'ясний бульйон - 1 ст.л .;
  • Томатна паста - 2 ст.л.

Приготування:

Крок 1. Промийте яловичину та посушіть паперовими рушниками.

Крок 2. М'ясо наріжте соломкою та протушкуйте з маслом.

Крок 3. Лук наріжте півкільцями та додайте його до яловичини.

Крок 4. До м'яса додайте томатну пасту, дрібно нарізані огірки і залийте бульйоном.

Крок 5. Блюдо потрібно тушкувати під кришкою протягом 20 хвилин (до готовності).

Крок 6. Наріжте картоплю соломкою та обсмажте до напівготовності на окремій сковороді. Потім додайте її до м'яса та заправте спеціями.

Крок 7. Перемішайте всі інгредієнти та тушкуйте ще 5 - 7 хвилин.

Азу по-татарськи готово! Смачного!

Фото: Рinterest/Автор: Eatwell101

Раніше ми поділилися рецептом лаваша з куркою та овочами.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів