Смачний конфітюр: рецепт улюбленого варення Лесі Українки
Спробуйте приготувати страву, яка була гордістю поетеси

Фото: lifestyle.segodnya.ua
Солодке живить мозок людини глюкозою, насичує організм ендорфінами і дозволяє похизуватися красивими світлинами у соціальних мережах. Ми пропонуємо поєднати все та ще як бонус скуштувати десерт, який обожнювала відома поетка, драматургиня, перекладачка і громадська діячка Лариса Косач.
Але спершу зануримось у історію: з однієї із поїздок до Кавказу вона привезла декілька кущів кизилу і посадила їх в своїй дворянській садибі в селі Колодяжне на Волині. Кущі не просто прийнялися, вони ще й почали давати рясні плоди, з яких поетеса готувала смачне варення. Цікавим є той факт, що цей кизил родитьдо цих пір, проте, тепер варення з нього варять співробітники музею.
Інгредієнти для варення з кизилу:
- 1 кг ягід
- 1,5 кг цукру, тому що кизил – ягода досить кисла
Спосіб приготування варення з кизилу:
- Спочатку ягоди потрібно перебрати, а плодоніжки видалити.
- Засипати ягоди цукром і лишити на 8 годин.
- Як час мине, додати 300 мл води і поставити посудину з варенням на слабкий вогонь.
- Кизил потрібно час від часу помішувати, але дуже обережно, щоб не придушити.
- Після закипання потрібно потримати на вогні ще 5 хвилин.
- Тоді дати йому настоятися 8 годин.
- Згодом знову довести до кипіння і проварити ще 15 хвилин.
- Готове варення розкласти в банки і закатати.
Варто зазначити, що кизил захищає від застуди й зміцнює імунітет. Завдяки високому вмісту вітаміну С, він зміцнює імунітет і підвищує захисні функції організму, захищаючи вас від спалахів осінніх застуд і вірусів. Для хорошого імунітету слід з'їдати по ½ склянки свіжих ягід на день протягом 7-10 днів і більше. Також його разом з кісточками рекомендується їсти людям, які мають проблеми з кишківником.
Раніше ми ділилися, як приготувати голубці по-закарпатськи.
Також радимо приготувати прості, проте смачні сосиски у тісті.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!