ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Coffee Jelly: рецепт найпопулярнішого кавового десерту сезону

Рецепти 16:24 - 05 січня 2025

Популярний "інстаграмний" десерт дуже легко готувати

Coffee Jelly

Coffee Jelly / Фото: pinterest.com

Шукаєте спосіб здивувати гостей? Coffee Jelly – ідеальний вибір! Цей вишуканий десерт із насиченим кавовим смаком має захопливу історію, що охоплює кілька континентів. А ще він чудово доповнить будь-який святковий стіл.

Вперше кавове желе згадується в Англії ще у 1817 році. Згодом десерт став хітом у США, де його готували із кави, цукру та желатину, подаючи із вершками чи молоком. Другий шанс на славу Coffee Jelly отримав у Японії після Другої світової війни. Тут десерт став літнім хітом і невіддільною частиною місцевої кулінарії. Його додавали до морозива, коктейлів та навіть кавових напоїв.

Сьогодні цей десерт знову набирає популярності по всьому світу, зокрема завдяки соціальним мережам. Його люблять за естетичний вигляд, оригінальну текстуру та неповторне поєднання солодкого з гірчинкою смаку кави.

Як приготувати кавове желе вдома

Інгредієнти:

  • 500 мл міцної кави
    10-12 г желатину
    2-3 ст. л. цукру
    Вершки або згущене молоко для подачі

Приготування:

  1. Зваріть міцну каву та розчиніть у ній цукор.
  2. Замочіть желатин згідно з інструкцією, потім додайте його до гарячої кави, ретельно розмішуючи.
  3. Вилийте суміш у форму та залиште застигати в холодильнику протягом 2-3 годин.
  4. Подавайте з вершками, згущеним молоком або морозивом.

Смачного!

Раніше ми ділились рецептом салату а-ля Цезар до новорічного столу: тепер можна приготувати без майонезу!

Джерело: Womanel

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин