Ідеальна вечеря за менш як пів години: незабутня курочка у грибному соусі
Легка, але елегантна курка з грибним соусом просто ідеально підійде для затишного зимового вечора
Простий рецепт курочки під грибним соусом/Фото: ELLIE CROWLEY FOR TASTE OF HOME
Одна з найкращих речей, які ви можете зробити з грибами — це приготувати курку з грибним соусом. Повірте, це один із найкращих рецептів курки — елегантність і насичений різносторонній смак завжди вражають гостей. Й при цьому страва досить проста, щоб її можна було приготувати менш ніж за пів години.
Курка під вершково-грибним соусом – це вишуканий варіант класичної комфортної вечері. Нарізані гриби вбирають вершковий соус, як ніжні маленькі ароматні губки. Поєднуйте страву з картоплею, макаронами, полентою — будь-чим, що вбере насичений грибний соус.
Інгредієнти
- 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю
- 1/2 склянки знежиреного молока
- 400-500 грамів курячого філе
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 столова ложка вершкового масла
- 250 грамів нарізаних свіжих грибів
- Половина середньої цибулини, тонко нарізаної
- 1/4 склянки хересу або курячого бульйону
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/8 чайної ложки перцю
Спосіб приготування
- У маленькій мисці збийте кукурудзяний крохмаль і молоко до однорідності. Відбийте філе молотком.
- У великій сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Готуйте курку п’ять-шість хвилин з кожного боку або поки вона не стане рожевою. Перекладіть на тарілку.
- У тій же сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Пасеруйте гриби і цибулю до готовності. Додайте херес, сіль і перець. Доведіть до кипіння.
- Додайте суміш молока та кукурудзяного крохмалю та знову закип’ятіть, помішуючи одну-дві хвилини, поки вона не загусне.
- Додайте курку назад у сковороду та розігрійте. Смачного!
Ікра з баклажанів: смачно, якщо намастити на свіженький хлібчик.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!