Рулет з маком з дріжджового тіста: простий рецепт
Випікається він за допомогою сухих дріжджів, а крім маку, візьміть у начинку родзинки, волоські горіхи, мед, цукати з апельсина

Дріжджовий рулет з маком / Фото: tiktok.com
Цей десерт поєднує ніжне, повітряне тісто та багатий на текстуру і насиченість начинку.
Рулет випікається до золотистої скоринки, яка ховає в собі ароматну начинку, що буквально тане в роті.
Це чудовий вибір для сімейних свят, теплих вечорів із друзями чи просто для того, щоб потішити себе й близьких домашньою випічкою!
Інгредієнти
- 250 г борошна
- 125 мл води
- 1 ст. л. цукру
- 1 ст. л. олії без запаху
- 1/4 ч. л. солі
- Цедра 1/4 лимона або апельсина
- Ванілін – на кінчику ножа
- 5 г сухих дріжджів
Для макової начинки
- 1 чашка маку
- 1/3 чашки родзинок
- 1/3 чашки волоських горіхів
- 1/3 чашки цукатів (або цедра 1/2 лимона або апельсина)
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. меду
- 1 ст. л. крохмалю
- Ванілін, кориця, кардамон – на смак
Спосіб приготування
- У глибокій мисці розтерти дріжджі з половиною цукру. Залишити на 10-15 хвилин.
- Замісити тісто, частинами додаючи воду, просіяне борошно, цукор, сіль, олію і дрібно натерту цедру. Воно має бути еластичним і не липнути до рук.
- Готове тісто накрити рушником і залишити підходити на 1 годину або до збільшення в об'ємі вдвічі. Обім'яти і дати ще раз підійти впродовж 30 хвилин.
- Відміряти мак за допомогою чашки ємністю 300 мл. Залити окропом, ретельно розмішати і відкинути на сито.
- Повернути мак у каструлю, залити 0,5 л окропу, довести до кипіння і варити, доки рідина повністю не вбереться.
- Відварений мак подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера. Змішати з родзинками, подрібненими горіхами, цукатами або цедрою, цукром, медом і крохмалем. Додати спеції.
- Розкачати тісто в пласт розміром 35х40 см. Начинку рівномірно розподілити по тісту, відступаючи 2-3 см від краю. Згорнути в рулет, добре защипати краї і викласти на застелене пергаментом деко швом вниз.
- Залишити на 1 годину, накривши рушником. Перед відправкою в духовку змастити рулет міцним солодким чаєм.
- Випікати маковий рулет 40-45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Готовий гарячий рулет з маком змастити цукровим сиропом, звареним з розрахунку 0,5 склянки цукру на 3 ст. л. води.
Також спробуйте простий рецепт смачнючого гігантського печива з шоколадними дропсами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні