Сирні гомбовці з вишнею: старовинний український десерт

Рецепти 08:40 - 21 вересня 2021

Для приготування цього ароматного десерту потрібні звичайні продукти та трохи часу

Гомбовці

Фото: Рinterest/Автор: Кукухня

Гомбовці - це старовинна українська страва, про яку мало хто чув. Цей десерт нагадує ліниві вареники, тільки вони відрізняються своєю начинкою та особливою ​​паніровкою. Гомбовці можна начиняти різними фруктами та ягодами, все залежить від уподобань та сезону. Редакція Meta.ua підготувала для вас рецепт сирних гомбовців з вишнею.

Інгредієнти:

  • Сир - 250 г;
  • Яйця -1 шт;
  • Манка - 80 г;
  • Цукор - 40 г (2 ст.л. для посипання)
  • Панірувальні сухарі - 30 г;
  • Вершкове масло - 50 г;
  • Вишня - 100 г.

Приготування:

Крок 1. Сир перетерти, потім додати яйце, манну крупу та цукор.

Крок 2. Суміш добре перемішати та залишити на 15-20 хвилин для набухання.

Крок 3. З сирної маси потрібно зробити кульки діаметром 4-5 см. Всередину покласти 1-2 заморожену вишню.

Крок 4. Сирні кулі варити в підсоленій воді під кришкою, поки вони не піднімуться на поверхню (6-7 хвилин).

Крок 5. На сковороді з маслом підсмажте до золотистого кольору панірувальні сухарі. Потім додайте цукор, ретельно перемішайте та зніміть з вогню.

Крок 6. Зварені гомбовці посипте сухарями.

Сирні гомбовці з вишнею готові! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом сирного супу з куркою.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів