Смачніші, ніж магазинні: найшвидший рецепт маринованих печериць
Універсальний рецепт приготування печериць

Рецепт маринованих печериць/Фото: istockphoto
Пропонуємо вам приготувати мариновані печериці швидким способом, зайняті господині точно будуть у захваті. За бажанням можна додати будь-які спеції, але будьте акуратні з пропорціями. До речі, найкраще залишити печериці маринуватися на ніч.
Інгредієнти:
- Печериці - 400 г;
- Вода - 50 г;
- Олія рослинна - 50 г;
- Сіль - трохи більше ніж 1 ч. л;
- Цукор - 1 ч. л.;
- Оцет 6-9% - 2 ст. л;
- Лавровий лист - 2 шт;
- Перець горошком - 10 шт;
- Часник - 3 зубчики.
Гриби потрібно почистити. Можна це зробити борошном: засипте 1-2 ложки борошна до грибів, добре потрясіть, промийте і готово.
Якщо у вас великі печериці, то краще розрізати їх навпіл.
Для маринаду змішайте воду, олію, сіль, оцет, часник і спеції в каструлі.
Додайте до маринаду гриби, поставте на вогонь і варіть 10 хвилин.
Після охолодження перекладіть печериці в банку, накрийте кришкою і поставте в холодильник.
Подавати можна з нарізаною цибулею та зеленню. Смачного!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!