Давня українська кухня: рецепт лиганців

Рецепти 08:10 - 22 вересня 2021

Страву називають карпатськими варениками

Лиганці

Фото: Рinterest/Автор: kolizhanka.com.ua

Лиганці - це старовинне українське блюдо, їх ще називають карпатськими варениками. Зовні вони нагадують картопляні палюшки, але всередині вони з начинкою. Зустріти цю страву можна в місцевих закладах у Карпатах. Редакція Meta.uа підготувала для вас рецепт лиганців.

Інгредієнти:

  • Картопля - 700 г;
  • Крохмаль - 330 г;
  • Яйце - 1 шт;
  • Сметана 1 ст.л .;
  • Сіль за смаком.

Інгредієнти для начинки:

  • Сир - 100 г;
  • Кріп - 1-2 гілочки.

Приготування:

Крок 1. У підсоленій воді відваріть картоплю, не знімаючи шкірки.

Крок 2. Остудіть картоплю, почистіть від шкірки та розімніть в пюре.

Крок 4. У пюре додайте сметану, яйце, крохмаль і сіль. Замісити тісто.

Крок 5. З тіста сформуйте невеликі кульки і начиніть сиром і кропом.

Крок 6. Лиганці відваріть в підсоленій воді 7-19 хвилин.

Лиганці готові! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом сирних гомбовців з вишнею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів