Бануш: як приготувати страву з української кухні

Рецепти 08:15 - 23 вересня 2021

Приготуйте у себе на кухні блюдо з гуцульської кухні

Бануш

Фото: Рinterest /Автор: ukrainianpeople

Бануш (або банош) - це ароматна густа каша з кукурудзяної муки, яка зварена на молоці з додаванням вершків або сметани. Ця страва з української національної кухні є візитною карткою гуцульської кухні.

Інгредієнти:

  • Кукурудзяна крупа середнього помелу - 180 г;
  • Вершки - 500 мл;
  • Чорний мелений перець - щіпка;
  • Бринза - 300 г;
  • Сметана - 500 мл;
  • Свиняча грудинка - 300 г;
  • Сіль за смаком.

Приготування:

Крок 1. Змішайте сметану з вершками та поставте на вогонь. Повільно висипайте в неї кукурудзяну крупу та посоліть. До початку кипіння постійно помішуйте суміш.

Крок 2. Коли суміш закипить, слід зменшити вогонь до мінімуму і розтерти кашу на густий крем. Потім залишити на малому вогні ще на 5 хвилин.

Крок 3. Необхідно перекласти кашу в посуд, який змочений холодною водою, накрити рушником, загорнути в плед і залишити на 5 хвилин.

Крок 4. Великою соломкою наріжте свинину і посмажте на середньому вогні до утворення шкварок. Потім посоліть та поперчіть.

Крок 5. Бринзу розтерти на крихти.

Крок 6. На тарілку викладіть кашу, потім шар бринзи, а зверху - гарячі шкварки.

Бануш готовий! Смачного!

Раніше ми поділилися рецептом лиганців.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
2 коментаря
Та все невірно.Загублено сутність баноша.Що правильно то має бути кукурузяна мука ,інакше вийде мамалига.Сметани давати не можна.бо отримаєте кислий присмак.Жирні свіжі вершки потрібно на мінімальному вогні потрібно підігріти до початку кипіння піремішуючи ДЕРЕВ'ЯНОЮ ложкою чи лопаткою.Вершки перед тим підсолити.Коли з'являться бульбашки,ввести кукурузяну муку перемішуючи.Далі треба активно мішати щоб молочний жир що є в вершках збився в масло.Це чари баноша,коли в один момент каша перетворюється в згусток що плаває в черговому маслі.В цьому суть баноша
Пані блогер,а Ви самі готуєте хоча б раз те що пишете?Кухня жіночої статі і її треба кохати.
Заправляйте або по буковинськи шкварками і бринзою,або по прикарпатськи білим сметанним соусом з білими грибами.Смачного!
Все добре все вірно. Тільки страва називається банОш.