Справжній козацький куліш: страва-фаворит Івана Франка

Рецепти 12:55 - 26 вересня 2021

Спробуйте приготувати цю неймовірну смачну українську кашу

Справжній козацький куліш:  страва-фаворит Івана Франка

Фото: USMG

Український каменяр, вічний революціонер, письменник і поет, Іван Франко полюбляв куховарити. У своїх дописах він згадує, як варив каву-меланж кавою, до якої обов’язково мала бути свіжа випічка. Він обожнював страви із грибів і риби, тому разом із дружиною займався цим хобі у вільний час.  Готував публіцист компот,  дуже цікавий фініковий корж і куліш, рецептом якого ми сьогодні поділимося з вами.

Інгредієнти куліша: 

  • Пшоно - ½ ст.
  • Картопля - 6 шт.
  • Сало - 150 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Корінь селери - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Корінь петрушки - 1 шт.
  • Вода - 2 л.
  • Зелень - за смаком.
  • Лавровий лист - за смаком.
  • Сіль - за смаком.

Спосіб приготування куліша: 

  1. Для заправки треба сало нарізати кубиками розміром близько одного кубічного сантиметра і злегка підсмажити з дрібно нарізаною цибулею.
  2. У киплячу підсолену воду слід опустити крупно нарізані моркву, коріння зелені й варити до напівготовності.
  3. Потім додати картоплю, нарізану брусочками, через 5-6 хвилин - пшоно.
  4. Коли крупа буде майже готова, додати заправку з сала та цибулі, лавровий лист, зелень і варити до готовності.

Смачного!

Радимо приготувати і щось солоденьке до чаю, наприклад, німецький пиріг зі сливами. 

Також, якщо ви не любите страви із салом, можете приготувати на обід сирний суп із куркою. 

Джерело: Smak. ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
0 коментарів