ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Гречані котлети з грибами: запашна страва на кожен день

Рецепти 19:38 - 27 січня 2025

Готується не так довго, як може здатися на перший погляд

Гречані котлети з грибами: запашна страва на кожен день

Фото: ТГ-канал Кулінарні рецепти

Гречані котлети з начинкою із грибів підійдуть до будь-якого гарніру. Їх також можна вживати як самостійну страву.

Що треба:

  • Гречка
  • Цибулини - 3 шт.
  • Шампіньйонів - 300 г.
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошна - 2 ст.л
  • Морквини - 3 шт.
  • Вершкового масла - 2 ст.л
  • Олії - 3 ст.л
  • Панірувальних сухарів - 2 ст.л.
  • Сіль, чорний перець

Приготування:

Відварюємо гречку, як охолоне, пропустимо через м'ясорубку. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо на помірному вогні на вершковому маслі. Гриби для пісних гречаних котлет нарізаємо дрібними шматочками й також обсмажуємо. Солимо й перчимо.

Далі гречану кашу, моркву з цибулею й грибами пропускаємо через м'ясорубку. До маси додаємо борошно, яйця, сіль, приправи та перемішуємо.

Котлети обваляємо в сухарях і обсмажуємо з двох сторін на олії до хрусткої скоринки. Можна також випікати гречані котлети в духовці при температурі 180°С протягом 20 хвилин.

Прикрасити котлети гречані можна зеленню, кетчупом, вашим улюбленим соусом, наприклад, французьким з гірчицею.

Раніше ми писали, як приготувати вегетаріанські стейки з цвітної капусти з соусом чимічурі.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин