Гречані котлети з грибами: запашна страва на кожен день
Готується не так довго, як може здатися на перший погляд

Фото: ТГ-канал Кулінарні рецепти
Гречані котлети з начинкою із грибів підійдуть до будь-якого гарніру. Їх також можна вживати як самостійну страву.
Що треба:
- Гречка
- Цибулини - 3 шт.
- Шампіньйонів - 300 г.
- Яйця - 2 шт.
- Борошна - 2 ст.л
- Морквини - 3 шт.
- Вершкового масла - 2 ст.л
- Олії - 3 ст.л
- Панірувальних сухарів - 2 ст.л.
- Сіль, чорний перець
Приготування:
Відварюємо гречку, як охолоне, пропустимо через м'ясорубку. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці та обсмажуємо на помірному вогні на вершковому маслі. Гриби для пісних гречаних котлет нарізаємо дрібними шматочками й також обсмажуємо. Солимо й перчимо.
Далі гречану кашу, моркву з цибулею й грибами пропускаємо через м'ясорубку. До маси додаємо борошно, яйця, сіль, приправи та перемішуємо.
Котлети обваляємо в сухарях і обсмажуємо з двох сторін на олії до хрусткої скоринки. Можна також випікати гречані котлети в духовці при температурі 180°С протягом 20 хвилин.
Прикрасити котлети гречані можна зеленню, кетчупом, вашим улюбленим соусом, наприклад, французьким з гірчицею.
Раніше ми писали, як приготувати вегетаріанські стейки з цвітної капусти з соусом чимічурі.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!