Серйозний конкурент піци: рецепт популярної турецької страви з картоплею, зеленню та сиром
Політ вашої фантазії необмежений

Рецепт популярної турецької страви з картоплею, зеленню та сиром / Фото: скриншот з відео
Якщо піца вам вже набридла, спробуйте приготувати піде. Начинку також можна обрати на свій смак: м'ясну, грибну, овочеву тощо.
Вам знадобиться:
- 250 г кефіру
- 400 г борошна
- 3 ст. л. олії
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ч. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 5 середніх картоплин
- 200 г сиру Фетті
- 20 г вершкового масла
- великий пучок зеленої цибулі, кропу та петрушки
Спосіб приготування:
- Очистіть картоплю, наріжте її шматочками та відваріть до готовності.
- У глибоку миску вилийте кефір, додайте сіль, соду та цукор, перемішайте. Влийте олію, знову розмішайте. Поступово додайте борошно, замішуючи м’яке, еластичне тісто. Воно може трохи липнути до рук, але не варто додавати зайве борошно. Загорніть у плівку або накрийте мискою.
- З готової картоплі злийте воду, додайте вершкове масло та розімніть у пюре. Додайте сир Фетті, дрібно нарізану зелену цибулю та зелень. Добре перемішайте, за необхідності підсоліть.
- Розігрійте духовку до максимальної температури. Тісто розділіть на 5 рівних частин, кожну розкачайте в тонкий овал. Викладіть начинку, поділену на 5 рівних порцій, у центр. Сформуйте човники, ретельно защипуючи краї.
- Викладіть піде на деко, застелене пергаментом, і випікайте 7-10 хвилин. Орієнтуйтеся на колір: як тільки тісто стане золотистим – страва готова.
Нещодавно ми ділилися рецептом лазаньї на пательні.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні