Узварець – український алкогольний напій з мінімум інгредієнтів
Цей коктейль чудово доповнить вечір у теплому колі друзів після зимової прогулянки!

Узварець – український алкогольний напій з мінімум інгредієнтів/Фото: pexels
Узварець — цікавий алкогольний коктейль, який подають гарячим, як альтернативу глінтвейну. Такий напій чудово зігріває і додає затишку в холодні дні.
Інгредієнти
- сухе червоне вино — 500 мл
- темний ром — 50 мл
- мед або цукор — 2 столові ложки
- кориця — 1 паличка
- гвоздика — 3-4 палички
- лимон або апельсин — 1 шт. (сік та кілька скибочок для подачі)
- вода — 50 мл
Спосіб приготування
- У каструлю налийте вино та воду, додайте спеції та поставте на слабкий вогонь.
- Нагрівайте, але не доводьте до кипіння — температура має бути близько 70–80°C, щоб зберегти смак вина.
- Додайте мед або цукор, розмішайте до розчинення.
- Влийте ром і лимонний/апельсиновий сік, перемішайте.
- Прогрівайте напій ще 5–7 хвилин, не допускаючи кипіння.
- Розлийте узварець у термостійкі келихи або чашки, прикрасьте скибочкою цитруса, можна додати паличку кориці для аромату.
Раніше ми писали: Серйозний конкурент піци: рецепт популярної турецької страви з картоплею, зеленню та сиром
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні