Як приготувати хумус: ідеально підійде для закусок
Готується надзвичайно просто

Фото: smak.menu
Хумус смакує багатьом. Він має ніжну текстуру та особливий смак. Сьогодні ми розкажемо, як його приготувати.
Що треба:
- Нут - 1 скл.
- Сода харчова (приблизно на кінчику ножа) - 0.1 чайн.л.
- Кунжут - 50 гр
- Зіра (порошок) - 0.5 чайн. л.
- Оливкова олія - 5 стіл.л.
- Часник - 2 зубч.
- Зелень кінзи - 15 гр
- Лимонний сік - 2 стіл.л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- Паприка - 0.5 чайн. л.
Приготування:
Замочіть нут на ніч. З ранку набряклий нут відваріть до готовності, додавши трохи соди (приблизно 35-40 хвилин). Тим часом підсмажте на сковороді насіння кунжуту. Час на підсмажування близько 1-2 хвилин (тільки для легкого зарум'янювання). Сковорідка повинна бути ідеально сухою, без додавання масла.
Готовий кунжут подрібніть за допомогою блендера, в процесі додайте оливкову олію. На виході отримуємо пасту тахіні. На цьому етапі з'єднайте готовий відварений нут і кунжутну пасту, додайте лимонний сік, зіру, часник, пару гілочок кінзи, посоліть, поперчіть і подрібніть блендером. Слідкуйте за консистенцією маси, доводячи її до бажаної за допомогою нутового відвару.
Перекладіть готовий хумус в ємність для зберігання, залиште на годинку-другу настоятися. Посипте готову страву зверху паприкою.
Раніше ми писали, як приготувати гречані котлети з грибами.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!