ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Як приготувати хумус: ідеально підійде для закусок

Рецепти 18:25 - 29 січня 2025

Готується надзвичайно просто

Як приготувати хумус: ідеально підійде для закусок

Фото: smak.menu

Хумус смакує багатьом. Він має ніжну текстуру та особливий смак. Сьогодні ми розкажемо, як його приготувати.

Що треба:

  • Нут - 1 скл.
  • Сода харчова (приблизно на кінчику ножа) - 0.1 чайн.л.
  • Кунжут - 50 гр
  • Зіра (порошок) - 0.5 чайн. л.
  • Оливкова олія - 5 стіл.л.
  • Часник - 2 зубч.
  • Зелень кінзи - 15 гр
  • Лимонний сік - 2 стіл.л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Паприка - 0.5 чайн. л.

Приготування:

Замочіть нут на ніч. З ранку набряклий нут відваріть до готовності, додавши трохи соди (приблизно 35-40 хвилин). Тим часом підсмажте на сковороді насіння кунжуту. Час на підсмажування близько 1-2 хвилин (тільки для легкого зарум'янювання). Сковорідка повинна бути ідеально сухою, без додавання масла.

Готовий кунжут подрібніть за допомогою блендера, в процесі додайте оливкову олію. На виході отримуємо пасту тахіні. На цьому етапі з'єднайте готовий відварений нут і кунжутну пасту, додайте лимонний сік, зіру, часник, пару гілочок кінзи, посоліть, поперчіть і подрібніть блендером. Слідкуйте за консистенцією маси, доводячи її до бажаної за допомогою нутового відвару.

Перекладіть готовий хумус в ємність для зберігання, залиште на годинку-другу настоятися. Посипте готову страву зверху паприкою.

Раніше ми писали, як приготувати гречані котлети з грибами.

Джерело: smak.menu

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин