Запечені баклажани із сиром, травами і помідорами
Смакуйте гарячими, насолоджуючись кожним шаром цієї ніжної запіканки

Запечений баклажан з помідорами / Фото: instagram.com
Коли баклажани вкриваються розплавленим сиром, страва набуває особливого шарму: сир розтікається по м’якоті, утворюючи тягучу, апетитну скоринку.
Завершальний штрих – посипка з пармезану та свіжої зелені, які додають витонченого смаку.
Це чудовий варіант для легкої вечері або теплої закуски, яка здивує навіть тих, хто не вважає себе прихильником баклажанів. Інгредієнти
Інгредієнти
- Баклажан, помідор – по 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сир – 50 г
- Пармезан – 2 ст. л.
- Вершкове масло – 1 ч. л.
- Спеції, зелень – на смак
Спосіб приготування
- Баклажани розрізати уздовж, зробити надрізи на м'якоті до шкірки, після, поперчити.
- Розігріти на сковороді вершкове масло, обсмажити баклажани розрізом вниз близько хвилин.
- Потім потрібно запекти баклажани впродовж 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Для соусу нарізати помідори маленькими кубиками. Змішати з томатним соусом. Додати подрібнений часник і спеції.
- Коли баклажани будуть готові, розподілити по м'якоті вершкове масло, зверху викласти соус і тертий сир.
- Запікати близько 5-7 хвилин в духовці за 160 градусів.
- Готові баклажани прикрасити пармезаном і зеленню.
Також спробуйте салат "Кобб" з корисними овочами та м'ясом.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні