ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запечені баклажани із сиром, травами і помідорами

Рецепти 12:00 - 02 лютого 2025

Смакуйте гарячими, насолоджуючись кожним шаром цієї ніжної запіканки

Запечений баклажан з помідорами / Фото: instagram.com

Запечений баклажан з помідорами / Фото: instagram.com

Коли баклажани вкриваються розплавленим сиром, страва набуває особливого шарму: сир розтікається по м’якоті, утворюючи тягучу, апетитну скоринку.

Завершальний штрих – посипка з пармезану та свіжої зелені, які додають витонченого смаку.

Це чудовий варіант для легкої вечері або теплої закуски, яка здивує навіть тих, хто не вважає себе прихильником баклажанів. Інгредієнти

Інгредієнти

  • Баклажан, помідор – по 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Сир – 50 г
  • Пармезан – 2 ст. л.
  • Вершкове масло – 1 ч. л.
  • Спеції, зелень – на смак

Спосіб приготування

  1. Баклажани розрізати уздовж, зробити надрізи на м'якоті до шкірки, після, поперчити.
  2. Розігріти на сковороді вершкове масло, обсмажити баклажани розрізом вниз близько хвилин.
  3. Потім потрібно запекти баклажани впродовж 25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
  4. Для соусу нарізати помідори маленькими кубиками. Змішати з томатним соусом. Додати подрібнений часник і спеції.
  5. Коли баклажани будуть готові, розподілити по м'якоті вершкове масло, зверху викласти соус і тертий сир.
  6. Запікати близько 5-7 хвилин в духовці за 160 градусів.
  7. Готові баклажани прикрасити пармезаном і зеленню.

Також спробуйте салат "Кобб" з корисними овочами та м'ясом.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин