ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Чахохбілі з курки: обід з незабутнім смаком

Рецепти 12:00 - 08 лютого 2025

Чахохбілі з курки — це ніжні шматочки м’яса, які повільно тушкуються у багатому, насиченому томатному соусі з ароматними спеціями та пікантною аджикою

Чахохбілі з курки / Фото: tiktok.com

Чахохбілі з курки / Фото: tiktok.com

Поєднання цибулі, болгарського перцю, свіжих помідорів і томатної пасти створює глибокий, насичений смак, що вбирається в кожен шматочок курки.

Особливий акцент додає гострий перець, який дарує страві легку пікантність, а уцхо-сунелі та зелень підкреслюють її характерний аромат.

Чахохбілі ідеально смакує з лавашем або свіжим хлібом, яким можна вмочувати ароматний соус.

Це страва, що втілює дух гостинності: проста у приготуванні, але настільки насичена, що неможливо зупинитися на одному шматочку.

Інгредієнти

  • Курка – 1 тушка
  • Цибуля, помідори – по 4 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Аджика – 1 ч. л.
  • Уцхо-сунелі – 1/2 ч. л.
  • Кінза, петрушка – по 1 пучку
  • Сушений гострий перець – 1 шт.
  • Олія – для смаження
  • Сіль, перець – на смак
  • Спеції – на смак

Спосіб приготування

  1. Курку помити, обсушити і розрубати на невеликі шматочки.
  2. Покласти в каструлю, додати кілька столових ложок олії, трохи посолити, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 20 хвилин.
  3. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до золотистого кольору, потім додати його в каструлю до курки і продовжувати тушкувати.
  4. Помідори крупно нарізати. На тій же сковорідці, де смажилася цибуля, обсмажити їх з томатною пастою впродовж декількох хвилин. Потім додати в каструлю до курки.
  5. Перець нарізати скибочками, обсмажити кілька хвилин і додати до курки.
  6. У каструлю до курки влити воду, щоб вона злегка покривала інгредієнти. Додати аджику.
  7. Зелень дрібно порубати. Додати половину кінзи і петрушки і гострий перець до курки. Тушкувати ще 25-30 хвилин.
  8. Часник дрібно нарізати і додати його і решту зелені до курки. Наприкінці додати сіль, перець і спеції на смак.
  9. Ретельно перемішати чахохбілі з курки і тушкувати 10 хвилин.

Також приготуйте пиріг з лососем і картоплею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин