ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Галета з помідорами, песто і сиром

Рецепти 14:00 - 08 лютого 2025

Цей відкритий пиріг — чудовий баланс користі та смаку

Галета з помідорами і сиром / Фото: tiktok.com

Галета з помідорами і сиром / Фото: tiktok.com

Ніжне, хрустке тісто без дріжджів легко засвоюється, а завдяки вершковому маслу має м’яку текстуру.

Соус песто додає страві яскравого аромату зелені та горіхової нотки, збагачуючи її антиоксидантами та корисними жирами.

Помідори — джерело лікопіну, який підтримує здоров’я серця та зміцнює імунітет, а моцарела забезпечує страву необхідним білком і кальцієм.

Оливкова олія та італійські трави не лише підкреслюють смак, а й наповнюють пиріг корисними мікроелементами.

Інгредієнти для тіста

  • Борошно – 300 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко – 80 мл
  • Дрібка солі

Для начинки

  • Соус песто – 3 ст. л.
  • Помідор – 3 шт.
  • Моцарела
  • Сіль, перець
  • Сушені італійські трави
  • Оливкова олія

Спосіб приготування

  1. Просіяти борошно в миску, додати сіль і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Розтерти руками в крихту.
  2. Додати оцет, молоко і яйце. Замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і поставити в холодильник мінімум на пів години.
  3. Для начинки помідори помити і нарізати тонкими кружечками.
  4. Сир нарізати скибочками.
  5. Дістати тісто з холодильника, розкачати на поверхні в круг завтовшки 3-5 мм. Намазати соусом песто, залишаючи краї вільними.
  6. Викласти зверху кружечки помідорів. Посолити, поперчити, посипати сушеними італійськими травами і скропити оливковою олією.
  7. Випікати в розігрітій до 180-200 градусів духовці 35-40 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності викласти зверху шматочки моцарели.

Також приготуйте пиріг з лососем і картоплею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин