Галета з помідорами, песто і сиром
Цей відкритий пиріг — чудовий баланс користі та смаку

Галета з помідорами і сиром / Фото: tiktok.com
Ніжне, хрустке тісто без дріжджів легко засвоюється, а завдяки вершковому маслу має м’яку текстуру.
Соус песто додає страві яскравого аромату зелені та горіхової нотки, збагачуючи її антиоксидантами та корисними жирами.
Помідори — джерело лікопіну, який підтримує здоров’я серця та зміцнює імунітет, а моцарела забезпечує страву необхідним білком і кальцієм.
Оливкова олія та італійські трави не лише підкреслюють смак, а й наповнюють пиріг корисними мікроелементами.
Інгредієнти для тіста
- Борошно – 300 г
- Вершкове масло – 120 г
- Оцет – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко – 80 мл
- Дрібка солі
Для начинки
- Соус песто – 3 ст. л.
- Помідор – 3 шт.
- Моцарела
- Сіль, перець
- Сушені італійські трави
- Оливкова олія
Спосіб приготування
- Просіяти борошно в миску, додати сіль і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Розтерти руками в крихту.
- Додати оцет, молоко і яйце. Замісити тісто і скачати його в кулю. Загорнути в плівку і поставити в холодильник мінімум на пів години.
- Для начинки помідори помити і нарізати тонкими кружечками.
- Сир нарізати скибочками.
- Дістати тісто з холодильника, розкачати на поверхні в круг завтовшки 3-5 мм. Намазати соусом песто, залишаючи краї вільними.
- Викласти зверху кружечки помідорів. Посолити, поперчити, посипати сушеними італійськими травами і скропити оливковою олією.
- Випікати в розігрітій до 180-200 градусів духовці 35-40 хвилин. За 10-15 хвилин до готовності викласти зверху шматочки моцарели.
Також приготуйте пиріг з лососем і картоплею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні