Овочеве ризото, яке можна подати навіть на вечерю
Готуйте з любов’ю, подавайте гарячим, додавши ще трохи свіжого базиліку, і насолоджуйтеся кожною ложкою!

Ризото з помідорами / Фото: tiktok.com
Це страва, що нагадує про літо в Італії, де повітря насичене ароматом стиглих помідорів, оливкової олії та свіжого базиліку.
Кожне зернятко рису арборіо вбирає в себе глибокий смак білого вина та курячого бульйону, набуваючи ніжної, кремової текстури.
Солодкуваті помідори, попередньо бланшовані та очищені від шкірки, додають свіжості, а базилік завершує страву яскравим трав’янистим акцентом.
Відтіняє всю цю композицію пармезан, який, плавлячись, огортає ризото легкою вершковою ноткою.
Інгредієнти
- Цибуля – 1 шт.
- Помідор – 4 шт.
- Зелений базилік (свіжий) – 1/2 склянки
- Курячий бульйон – 250-300 мл
- Біле вино – 150 мл
- Оливкова олія
- Рис арборіо – 400 г
- Пармезан
- Сіль, перець
Спосіб приготування
- Розігрійте в сотейнику з високими бортиками олію та обсмажте цибулю 5-7 хвилин – до м'якості.
- Додайте в каструлю рис і добре перемішайте, щоб усі зернятка просочилися олією. Готуйте на середньому вогні 2-3 хвилини.
- Влийте вино, перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. Додавайте гарячий бульйон невеликими порціями, готуйте ще 20 хвилин.
- Томати опустіть в окріп, зніміть шкірку, наріжте. Додайте до ризото за 3-4 хвилини до готовності рису.
Також приготуйте пиріг з лососем і картоплею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!