ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Овочеве ризото, яке можна подати навіть на вечерю

Рецепти 06:00 - 09 лютого 2025

Готуйте з любов’ю, подавайте гарячим, додавши ще трохи свіжого базиліку, і насолоджуйтеся кожною ложкою!

Ризото з помідорами / Фото: tiktok.com

Ризото з помідорами / Фото: tiktok.com

Це страва, що нагадує про літо в Італії, де повітря насичене ароматом стиглих помідорів, оливкової олії та свіжого базиліку.

Кожне зернятко рису арборіо вбирає в себе глибокий смак білого вина та курячого бульйону, набуваючи ніжної, кремової текстури.

Солодкуваті помідори, попередньо бланшовані та очищені від шкірки, додають свіжості, а базилік завершує страву яскравим трав’янистим акцентом.

Відтіняє всю цю композицію пармезан, який, плавлячись, огортає ризото легкою вершковою ноткою.

Інгредієнти

  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 4 шт.
  • Зелений базилік (свіжий) – 1/2 склянки
  • Курячий бульйон – 250-300 мл
  • Біле вино – 150 мл
  • Оливкова олія
  • Рис арборіо – 400 г
  • Пармезан
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

  1. Розігрійте в сотейнику з високими бортиками олію та обсмажте цибулю 5-7 хвилин – до м'якості.
  2. Додайте в каструлю рис і добре перемішайте, щоб усі зернятка просочилися олією. Готуйте на середньому вогні 2-3 хвилини.
  3. Влийте вино, перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. Додавайте гарячий бульйон невеликими порціями, готуйте ще 20 хвилин.
  4. Томати опустіть в окріп, зніміть шкірку, наріжте. Додайте до ризото за 3-4 хвилини до готовності рису.

Також приготуйте пиріг з лососем і картоплею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин