ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Курячі ніжки в духовці з помідорами і картоплею

Рецепти 08:00 - 09 лютого 2025

Соковиті курячі ніжки, попередньо обсмажені до золотистої скоринки, стають ще смачнішими після запікання

Курячі гомілки в духовці / Фото: tiktok.com

Курячі гомілки в духовці / Фото: tiktok.com

Картопля, злегка розчавлена, вбирає всі смаки: оливкову олію, аромат свіжого базиліку та легку кислинку винного оцту.

Чері під час запікання стають ще солодшими, а зелень додає страві свіжості та яскравих відтінків.

Цей рецепт не потребує складних технік, але результат завжди вражає.

Відмінний варіант для вечері, коли хочеться чогось ситного, але водночас легкого й витонченого.

Просто викладіть усе на тарілку, додайте трохи свіжої зелені – і насолоджуйтеся кожним шматочком!

Інгредієнти

  • Дрібна молода картопля – 800 г
  • Курячі гомілки – 12 шт.
  • Чері – 600 г
  • Морська сіль – на смак
  • Мелений чорний перець – на смак
  • Оливкова олія
  • Пучок свіжого орегано або базиліку (тільки листя)
  • Червоний винний оцет – на смак

Спосіб приготування

  1. Картоплю за бажанням очистити і відварити до готовності.
  2. Поки вариться картопля, розігріти духовку до 200 градусів.
  3. Курячі ніжки скропити оливковою олією, посипати сіллю і перцем, перемішати.
  4. Розігріти велику сковороду, в яку поміститься все м'ясо в один шар. Смажити на сильному вогні, помішуючи, майже до повної готовності, близько 10 хвилин. Якщо у вас немає сковороди відповідного розміру, можна обсмажити курку в кілька прийомів. Перекласти м'ясо шумівкою у жароміцну ємність для запікання.
  5. Наколоти помідори гострим ножем і помістити на хвилину в окріп. Потім дати їм трохи охолонути і зняти шкірку.
  6. Відкинути картоплю на друшляк, злегка розчавити кожну.
  7. Розтерти в ступці велику частину листя орегано або базиліку з дрібкою солі. Влити 4 ст. л. оливкової олії, додати трохи оцту і перцю. Ще раз перетерти і додати до курки разом з картоплею, помідорами і зеленню, що залишилася. Акуратно перемішати.
  8. Викласти все в один шар у форму для запікання. Запікати в духовці до рум'яної скоринки, приблизно 40 хвилин.
  9. Подавати запечену курку гарячою, можна – на салатному листі.

Також приготуйте пиріг з лососем і картоплею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин