ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Куряча грудка на грилі: проста та корисна страва

Рецепти 10:00 - 09 лютого 2025

Спробуйте подати з додатковою порцією апельсинового соусу — і кожен шматочок заграє ще яскравіше!

Куряче філе на грилі / Фото: freepik.com

Куряче філе на грилі / Фото: freepik.com

Завдяки апельсиновому соку, імбиру та діжонській гірчиці м’ясо набуває ідеального балансу між ніжністю та пікантністю, а соєвий соус додає глибини смаку.

Гвоздика та чорний перець створюють теплі, пряні нотки, які чудово доповнюють ароматний маринад.

Курка обсмажується на грилі до ідеальної скоринки, залишаючись соковитою всередині.

Подається вона на свіжій руколі, що додає страві легкої гірчинки, а шматочки авокадо та червоної цибулі завершують композицію ніжними вершковими та хрусткими акцентами.

Інгредієнти

  • Куряча грудка – 400-500 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Діжонська гірчиця – 1 ст. л.
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Імбир корінь – 10 г
  • Гвоздика – 10 г
  • Апельсиновий сік – 50 мл
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Сіль – на смак
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Авокадо – половинка
  • Рукола – 30-40 г

Спосіб приготування

  1. Підготувати посуд для приготування маринаду. Додати в миску соєвий соус, діжонську гірчицю, чорний мелений перець і гвоздику. Вичавити в маринад сік апельсина і налити олію.
  2. Окремо нарубати дрібненькими шматочками часник і імбир. Висипати їх у миску з маринадом і ретельно перемішати.
  3. Добре промити під струменем води курячу грудку. Помістити її в миску з маринадом і трохи пом'яти руками. Накрити вміст миски харчовою плівкою і поставити маринуватися в холодильник не менше, ніж на 45 хвилин. Не рекомендовано маринувати курку понад 2 годин. Так м'ясо стає м'яким і втрачає свою структуру.
  4. Щоб температура курки наблизилася до кімнатної, її необхідно дістати з холодильника за 20 хвилин до початку приготування.
  5. Розігріти решітку для гриля. Злегка змастити поверхню оливковою олією і обсмажити м'ясо 4 хвилин з кожного боку.
  6. Перед подачею на тарілку викласти листя руколи. На подушку із зелені помістити приготоване м'ясо. Прикрасити авокадо і кільцями червоної цибулі.

Також спробуйте пиріг з лососем і картоплею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин