Теплий салат із куркою та яблуками
Якщо любите ситні і корисні салати, то цей варіант вам сподобається

Салат з курки і яблук
Поєднання смаків дивує з першого шматочка: кисло-солодкі нотки зеленого яблука додають свіжості, смажена цибуля розкриває глибину, а м’яка курка з легкою золотистою скоринкою надає салату ситності.
Соус — справжня родзинка цієї страви. Кремова текстура натурального йогурту, медова ніжність і кислинка лимонного соку об’єднуються в ідеальну заправку, яка підкреслює всі смаки й робить салат ще яскравішим.
А свіжа зелень додає останній штрих, наповнюючи страву ароматом.
Інгредієнти
- куряча грудка – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- відварені картоплини – 4 шт.;
- зелені яблука – 2 шт.;
- часник – 2-3 зубчики;
- суміш салатного листя;
- олія – для смаження;
- сіль на смак.
Для соусу
- натуральний йогурт – 300 г;
- кінза або петрушка, кріп – по 1 пучку;
- мед, лимонний сік – по 2 ч. л.;
- сіль на смак;
- свіжомелена суміш перців – на смак.
Спосіб приготування
- Куряче філе розрізати уздовж на тонкі пласти, а потім нарізати довгими смужками. Не солити.
- На сковороді розжарити масло, викласти кожну смужку, надаючи їй різні форми. Обсмажити з кожного боку до золотистої скоринки. Викласти курку на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Злегка посолити.
- Цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити до золотистого кольору і змішати з куркою.
- Яблука очистити від серцевини і нарізати кубиками. Скропити яблука лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Картоплю нарізати кубиками.
- Змішати курку, картоплю, яблука і додати подрібнений часник.
- Для соусу з'єднати йогурт, лимонний сік, рубану зелень, мелений перець і мед.
- У порційну тарілку викласти жменю салатного листя.
Також приготуйте пиріг з лососем і картоплею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні