ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Салат з ростбіфом і овочами

Рецепти 12:00 - 15 лютого 2025

Яловичий стейк забезпечує організм залізом і цінними амінокислотами, необхідними для підтримки енергії та м’язової сили

Салат з ростбіфом і овочами / Фото: tiktok.com

Салат з ростбіфом і овочами / Фото: tiktok.com

Овочі додають не лише яскравих фарб, а й вітаміни та антиоксиданти: червоний перець багатий на вітамін С, баклажан містить корисні флавоноїди, а червона цибуля допомагає підтримувати імунітет.

Запечені овочі розкривають свій природний смак, а свіжа зелень та оливкова олія забезпечують легку, але насичену заправку.

Цей салат підходить як для легкої вечері, так і для ситного обіду, адже містить усе необхідне для підтримки сил і гарного самопочуття.

Простий у приготуванні, але вишуканий на смак, він стане чудовим вибором для тих, хто цінує здорову їжу без компромісів.

Інгредієнти

  • Помідори – 1 шт.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Салат – 1 пучок
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 1 шт.
  • Чебрець свіжий – 3 гілочки
  • Петрушка – 1 пучок
  • Морська сіль – 1 дрібка
  • Перець горошком – 1/2 ч. л.
  • Яловичина – 150 г

Спосіб приготування

  1. Яловичий стейк (завтовшки 1-1,5 см) злегка відбийте. Збризніть оливковою олією, посипте свіжим чебрецем, натріть сумішшю перцю і солі і залиште на 15-20 хвилин.
  2. Болгарський перець наріжте крупною соломкою, баклажан – кільцями, половину червоної цибулі – пір'ям, помідори – четвертинками.
  3. Обсмажте стейк на сковороді-гриль по 3 хвилини з кожного боку.
  4. Викладіть нарізані перець, баклажан і червону цибулю в змащену оливковою олією форму і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
  5. Дрібно наріжте петрушку, другу половину червоної цибулі наріжте пір'ям, змішайте в мисці з помідорами.
  6. Яловичину наріжте тонкими скибочками.
  7. Викладіть в миску до свіжих овочів м'ясо, потім – печені овочі.
  8. Приправте сіллю і перцем, перемішайте.
  9. На тарілку викладіть промиті та обсушені листя салату, а зверху – порцію овочів з м'ясом.

Також рекомендуємо пиріг з лососем і картоплею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин