ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рецепт супу з давньою історією: готуємо Таратор

Рецепти 14:00 - 15 лютого 2025

Завдяки основі з кефіру або йогурту він сприяє травленню та насичує організм корисними пробіотиками

Болгарський суп таратор / Фото: instagram.com

Болгарський суп таратор / Фото: instagram.com

Свіжий огірок надає приємної текстури та забезпечує зволоження, а волоські горіхи додають страві виразного горіхового відтінку та цінних жирних кислот.

Ароматний кріп і часник не тільки роблять смак насиченішим, а й мають природні антибактеріальні властивості, зміцнюючи імунітет.

Крапля оливкової олії завершує композицію, підкреслюючи всі інгредієнти та додаючи корисних жирів.

Цей суп чудово освіжає, легкий у приготуванні та ідеально підходить для літнього меню.

Його можна подавати як окрему страву або як доповнення до легких закусок чи основних страв.

Інгредієнти

  • Кефір або рідкий йогурт – 400-500 мл
  • Вода – 1 склянка
  • Огірок (довгий) – 1 шт.
  • Волоський горіх – 10-12 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Часник – 4 зубчики
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Перець, сіль – на смак

Спосіб приготування

  1. Огірок очистити і нарізати дрібними кубиками. Викласти в тарілку, посолити (щоби почав виділятися сік).
  2. Часник, волоські горіхи і кріп дрібно порубати, покласти до огірку.
  3. Залити кефіром (йогуртом), додати сіль, перець, олію. Якщо суп вийшов занадто густий, розвести водою до потрібної консистенції.

Також вам сподобається пиріг з лососем і картоплею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин