Рецепт супу з давньою історією: готуємо Таратор
Завдяки основі з кефіру або йогурту він сприяє травленню та насичує організм корисними пробіотиками

Болгарський суп таратор / Фото: instagram.com
Свіжий огірок надає приємної текстури та забезпечує зволоження, а волоські горіхи додають страві виразного горіхового відтінку та цінних жирних кислот.
Ароматний кріп і часник не тільки роблять смак насиченішим, а й мають природні антибактеріальні властивості, зміцнюючи імунітет.
Крапля оливкової олії завершує композицію, підкреслюючи всі інгредієнти та додаючи корисних жирів.
Цей суп чудово освіжає, легкий у приготуванні та ідеально підходить для літнього меню.
Його можна подавати як окрему страву або як доповнення до легких закусок чи основних страв.
Інгредієнти
- Кефір або рідкий йогурт – 400-500 мл
- Вода – 1 склянка
- Огірок (довгий) – 1 шт.
- Волоський горіх – 10-12 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Часник – 4 зубчики
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Перець, сіль – на смак
Спосіб приготування
- Огірок очистити і нарізати дрібними кубиками. Викласти в тарілку, посолити (щоби почав виділятися сік).
- Часник, волоські горіхи і кріп дрібно порубати, покласти до огірку.
- Залити кефіром (йогуртом), додати сіль, перець, олію. Якщо суп вийшов занадто густий, розвести водою до потрібної консистенції.
Також вам сподобається пиріг з лососем і картоплею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!