ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Оладки на кефірі з ягідною припічкою

Рецепти 08:00 - 16 лютого 2025

Тут важливо дотриматися правильної консистенції тіста: воно має бути густим, як сметана, щоб оладки тримали форму та не розтікалися на сковороді

Оладки на кефірі з ягідною припічкою / Фото: Pixabay

Оладки на кефірі з ягідною припічкою / Фото: Pixabay

Щоб оладки були максимально ароматними, краще використовувати сезонні ягоди: вони додадуть натуральної солодкості та соковитості.

Якщо використовуєте заморожені ягоди, не забудьте спочатку їх трохи обсушити, щоб зайва волога не зробила тісто рідким.

Смажити потрібно на середньому вогні, щоб вони рівномірно пропікалися всередині, а зовні мали апетитну золотисту скоринку.

Для легкого карамельного присмаку можна додати в тісто трохи ванільного цукру або меду.

Інгредієнти

  • 500 мл кефіру;
  • 1-2 яйця;
  • 2 склянки борошна;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. соди або 2 ч. л. розпушувача;
  • 0.5 ч. л. солі;
  • жменя ягід;
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування

  1. Збити вінчиком яйця разом з цукром. Додати борошно, сіль і соду. Влити кефір і перемішати. Тісто має вийти за консистенцією, як густа сметана.
  2. Нагріти сковороду з олію (використовуйте сковороду з антипригарним покриттям).
  3. Викласти столовою ложкою тісто, зверху – трохи ягід. Великі ягоди, наприклад, полуницю, потрібно нарізати тонкими пластинками. Коли нижня частина підрум'яниться, перевернути і обсмажити з іншого боку.
  4. Подавати оладки теплими, присипавши цукровою пудрою, разом зі сметаною і свіжими ягодами.

Також спробуйте пиріг з лососем і картоплею.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин