Салат з м'ясом і кунжутом
Завдяки маринуванню м’ясо стає ще більш соковитим і насиченим, адже вбирає в себе кисло-солодкі нотки заправки

Салат з м'ясом і кунжутом / Фото: tiktok.com
Ключ до ідеального смаку — правильний баланс. Якщо хочете більше гостроти, не бійтеся залишити трохи насіння в перці, а якщо бажаєте ніжнішого смаку — зменшіть кількість бальзамічного оцту.
Кунжутна олія додає тонкого азійського акценту, а обсмажене насіння кунжуту завершує композицію легким горіховим відтінком.
Цей салат не тільки легкий і корисний, але й ідеально підходить для ситного обіду або вечері.
Подавати його краще одразу, щоб усі інгредієнти залишалися хрусткими, а заправка рівномірно огортала кожен шматочок.
Інгредієнти
- Запечена телятина або курка – 300 г
- Капуста пекінська – 500 г
- Огірок – 1 шт.
- Черешки селери – 5 шт.
- Пір'я зеленої цибулі – 5 шт.
- Перець гострий червоний – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Кінза – на смак
- Насіння кунжуту – 30 г
- Олія кунжутна – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 1 ст. л.
- Бальзамик – 1 ст. л.
- Мед – 25 г
Спосіб приготування
- Гострою дрібною теркою зніміть з лимона цедру, вичавіть сік.
- Листя кінзи відокремте від гілочок, гілочки дрібно наріжте.
- Половину гострого перцю звільніть від насіння і перегородок і дрібно наріжте.
- Приготуйте заправку. З'єднайте бальзамик, лимонний сік, мед, додайте гострий перець і стебла кінзи. Перелийте суміш у блендер і подрібніть. Додайте в заправку цедру, кунжутну олію, соєвий соус і перемішайте.
- М'ясо наріжте тонкою соломкою. Змішайте з невеликою кількістю заправки, залиште маринуватися на 30-35 хвилин.
- Огірок і селеру наріжте соломкою.
- Пекінську капусту наріжте, другу половину гострого перцю наріжте тонкими кільцями. Перекладіть інгредієнти в миску, заправте частиною заправки.
- Перекладіть салат на тарілку, зверху розкладіть м'ясо, посипте листям кінзи і насінням кунжуту.
Також спробуйте пиріг з лососем і картоплею.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!