Легкий та швидкий обід: готуємо лазанью з болоньєзе
Забудьте про довгі години на кухні! Заморожені заготовки – ваш порятунок

Лазанья з болоньєзе / Фото: freepik
Сьогодні ділимося з вами рецептом неймовірно смачної та швидкої у приготуванні лазаньї. Секрет її простоти криється у використанні готового соусу болоньєзе. Це справжня знахідка для зайнятих людей, які цінують свій час та люблять смачно поїсти.
Для приготування лазаньї нам знадобляться наступні інгредієнти:
- Болоньєзе
- Твердий сир
- Листи лазаньї
Для соусу бешамель:
- Молоко – 500 мл
- Вершкове масло – 50 г
- Борошно – 50 г
- Дрібка солі
- Дрібка мускатного горіху
Починаємо з соусу бешамель:
- У невеликому сотейнику розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно та перемішуємо лопаткою до утворення однорідної маси світло-коричневого кольору (приблизно 1-2 хвилини).
- Потім вливаємо молоко, постійно помішуючи вінчиком, щоб уникнути утворення грудочок. Варимо соус на невеликому вогні, доки він не загусне (близько 2-3 хвилин). Додаємо сіль та мускатний горіх за смаком.
- Все, що потрібно – це розморозити соус на сковороді та додати трохи бульйону для бажаної консистенції. Завдяки натуральному складу та якісним інгредієнтам, соус виходить надзвичайно смачним та ароматним.
Збираємо лазанью:
- У форму для запікання викладаємо шар соусу бешамель, потім шар листів лазаньї. Зверху розподіляємо шар болоньєзе, знову шар бешамель та посипаємо тертим сиром. Повторюємо шари, доки не закінчаться інгредієнти.
- Останній шар листів лазаньї змащуємо бешамелем та, за необхідності, додаємо трохи води, щоб листи добре пропеклися та не залишилися сухими. Зверху посипаємо лазанью тертим сиром та ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40-50 хвилин.
Поради:
- Заготовки болоньєзе – це справжня знахідка! Вони значно економлять час та зусилля, дозволяючи приготувати смачну та корисну страву без зайвого клопоту.
- Замість води до лазаньї можна додати трохи бульйону, це додасть страві більш насичений смак.
- Кількість шарів лазаньї залежить від вашої форми та кількості інгредієнтів. Головне – не забувати чергувати шари та забезпечити достатню кількість рідини, щоб листи лазаньї добре пропеклися.
Смачного!
Джерело:
Настюшка
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні