ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Неймовірні ніжні та повітряні булочки: рецепт сметанників

Рецепти 18:24 - 03 лютого 2025

Ці булочки з ніжним сметанним кремом не залишать нікого байдужим

Готуємо булочки "Сметанники"/Фото: Instagram zhuravlina_cooking

Готуємо булочки "Сметанники"/Фото: Instagram zhuravlina_cooking

Повітряні булочки з найніжнішим сметанним смаком! Булочки сметанники полюблять і дорослі, і діти, вони виходять дуже ніжними і повітряними, кількість цукру можна регулювати за смаком.

Рецепт сметанників: інгредієнти

Для тіста:

  • Дріжджі – сухі 7-8 гр або пресовані 20 гр
  • тепле молоко - 220 мл
  • яйця - 1 шт
  • вершкове розтоплене масло - 70-75 гр
  • цукор - 85 гр
  • сіль - 1/2 ч.л.
  • борошно - 450 гр

Для начинки:

  • сметана - 250 гр
  • цукор - 50-60 гр
  • ванільний цукор - 10 гр
  • кукурудзяний крохмаль – 30 гр

Спосіб приготування сметанників:

  1. Робимо опару: до теплого молока додати цукор 1 ст. л. із загальної кількості, дріжджі сухі або пресовані і відставити на 15 хвилин, щоб побачити чи дріжджі працюють і з‘явиться пінка зверху (тоді дріжджі працюють).
  2. До опари додати сіль, цукор, яйце і все перемішати, далі додати розтоплене тепле вершкове масло (не гаряче!) та поетапно в 2 етапи додати борошно: одну половину перемішати ложкою, потім другу половину додати і вимішувати спочатку ложкою/лопаткою, а потім руками. Тісто має вийти еластичним і не липнути до рук.
  3. Перекласти тісто в глибоку миску змащеною олією, накрити харчовою плівкою або рушником і поставити в тепле місце на 1-1,5 години для збільшення в 2 рази.
  4. Тісто піднялось. Перекладаємо на поверхність і розділяємо на 11 рівних шматочків по вазі 77-78 гр. І формуємо кульки, як я показую на відео, щоб вийшло гладеньке коло. Викладаємо на пергамент і прикриваємо рушником, плівкою або пакетом.
  5. Для начинки змішати: сметану, ванільний цукор, цукор і крохмаль.
  6. Стакан змастити олією і зробити заглиблення в тісті. Майбутні булочки змастити жовтком з молоком і викласти всередину начинку по 1-1,5 ч.л.
  7. Випікати в духовці розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин в залежності від духовки.

Якщо хочеться легких та смачних десертів з низьким вмістом калорій, солодощі з яблучного пюре — це саме те, що потрібно. Знайшли рецепт десерту, для якого потрібно лише 2 інгредієнти. Готується дуже просто.

Джерело:

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин