ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Запечений батат з фаршем та сиром: ідеальний обід або вечеря

Рецепти 08:40 - 04 лютого 2025

Спробуйте це неймовірне поєднання смаків!

Запечений батат з фаршем та сиром: ідеальний обід або вечеря

Ідеальний обід або вечеря / Фото: freepik

Хочете чогось смачного та оригінального на обід або вечерю? Тоді запечений батат з фаршем та сиром – це саме те, що вам потрібно! Це неймовірно смачна страва, яка поєднує в собі солодкість батату, ситність фаршу та ніжність сиру.

Інгредієнти:

  • Батат
  • Масло гхі з базиліком
  • Цибуля
  • Селера
  • Фарш
  • Томатне пюре
  • Сир
  • Зелень
  • Спеції

Приготування:

  1. Підготовка батату: загорніть батат у фольгу та відправте його запікатися в розігріту до 200° духовку на 40-50 хвилин. Час залежить від розміру батату та вашої духовки. Готовність перевіряйте дерев'яною шпажкою.
  2. Обсмажте протягом 5-7 хвилин цибулю з селерою на маслі гхі з базиліком.
  3. Додайте фарш та спеції та обсмажуйте ще 5-7 хвилин.
  4. Додайте томатне пюре та тушкуйте під закритою кришкою на маленькому вогні 15-20 хвилин.
  5. Розріжте готовий батат навпіл, виделкою розімніть м'якоть.
  6. Зверху викладіть ще ложечку масла гхі з базиліком.
  7. Викладіть м'ясну томатну начинку.
  8. Посипте тертим сиром та зеленню.
  9. Подавайте до столу та насолоджуйтесь!

Поради:

  • Замість масла гхі можна використовувати звичайне вершкове масло або оливкову олію.
  • Спеції додавайте за своїм смаком.
  • Замість яловичого фаршу можна використовувати курячий або свинячий.
  • Якщо хочете зробити страву більш дієтичною, використовуйте нежирний сир.

Смачного!

Неймовірні ніжні та повітряні булочки: рецепт сметанників.

Джерело: Настюшка

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин