Культові іспанські солодощі: простий і швидкий рецепт чуросів (без глютену)
Просто занурте ці смажені солодкі палички зі заварного тіста у шоколадний соус, і насолоджуйтесь тим, як вони тануть у роті

Швидкий рецепт чуросів без глютену/Фото: chandlervid85/Freepik
Культовий іспанський десерт чурос — це один з найкращих видів солодощів, і нижче ми поділимося одним з найпростіших рецептів його приготування. Чурос — це солодке та смачне частування, особливо якщо його замочити в шоколадному соусі. Вони ідеально підходять для швидкого перекусу або веселого десерту. По суті, це просто смажене тісто, покрите цукром і корицею, але як же це смачно (і без глютену!).
У рецепті використовується борошно без глютену, але ви можете замінити його звичайним борошном у співвідношенні 1:1, і це ніяк не вплине на смак. Також тут використовуємо шоколадний соус, але ви можете змінити топінг на будь-який інший.
Інгредієнти (на приблизно 10 штук)
- олія для смаження
- 1 склянка води
- ¼ склянки вершкового масла (57 грамів), нарізаного кубиками
- 1 столова ложка цукру (13 грамів для посипки)
- ¼ чайної ложки солі
- 1 склянка борошна без глютену (150 грамів)
- 1 велике яйце
- ½ чайної ложки екстракту ванілі
- 1 чайна ложка меленої кориці
- ½ склянки цукру (100 грамів)
Для шоколадного соусу:
- 85 грамів подрібненого чорного шоколаду
- ½ склянки жирних вершків (114 грамів)
Спосіб приготування
- Розігрійте приблизно 3-5 сантиметрів олії в глибокій сковороді.
- У великій каструлі змішайте воду, масло, цукор (150 грамів) і сіль. Доведіть суміш до кипіння, потім зробіть менший вогонь. Вмішайте борошно до повного з’єднання, потім вимкніть вогонь.
- Вилийте тісто у чашу міксера та дайте йому охолонути протягом 2-3 хвилин.
- Додайте яйце та ваніль і перемішайте на високій потужності до однорідності.
- Перемістіть суміш у кондитерський мішок зі зірчастим наконечником.
- Додайте корицю та цукор для посипки у неглибоку миску та перемішайте, щоб з’єднати. Вистеліть тарілку паперовими рушниками.
- Обережно витисніть через кондитерський мішок тісто в розігріту олію паличками довжиною 12-15 сантиметрів.
- Обсмажте 2-3 хвилини з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору. Перекладіть на тарілку, вистелену паперовими рушниками.
- Дайте висохнути приблизно 1 хвилину, потім обваляйте в суміші кориці/цукру.
- Повторіть з рештою тіста, обсмажуючи по 3 за раз.
Якщо хочеться легких та смачних десертів з низьким вмістом калорій, солодощі з яблучного пюре — це саме те, що потрібно. Знайшли рецепт десерту, для якого потрібно лише 2 інгредієнти. Готується дуже просто.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!