Хрустке безе без яєць: смачний десерт із секретним інгредієнтом
Ця рідина чудово збивається, не гірше яєчних білків!

Безе з води від горошку/Фото: Рexels
Уявіть тільки собі - смачне, ніжне і хрустке безе можна приготувати, абсолютно не використовуючи при цьому яєчні білки! Їх з легкістю замінить аквафаба - рідина з-під консервованих (відварених) бобових, хоча в це насилу віриться. Таке безе стане справжньою знахідною для тих, хто не вживає в їжу яйця.
Фудблогерка поділилася рецептом безе з використанням води від горошку. Ця рідина чудово збивається, не гірше яєчних білків!
Рецепт безе без яєць: інгредієнти
- 100 мл води від горошку
- 100 г цукру
- дрібка лимонної кислоти
- ваніль за бажанням
Спосіб приготування безе без яєць:
- Зливаємо через сито рідину з горошку, збиваємо одразу на великій швидкості до побіління і збільшення маси в обʼємі. Поступово додаємо цукор в декілька прийомів і лимонну кислоту.
- Збиваємо ще ~ 5 хв на великій швидкості до глянцевої поверхні "меренги". Маса має бути стабільльною і меренга має "стояти".
- Виклалаємо через кондитерський мішок на деко меренги, і сушимо при 100 градусах 1,5-2 години, бажано на нижньому рівні.
Повітряні булочки з найніжнішим сметанним смаком! Булочки сметанники полюблять і дорослі, і діти, вони виходять дуже ніжними і повітряними, кількість цукру можна регулювати за смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!