ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Хрустке безе без яєць: смачний десерт із секретним інгредієнтом

Рецепти 18:07 - 05 лютого 2025

Ця рідина чудово збивається, не гірше яєчних білків!

Безе з води від горошку/Фото: Рexels

Безе з води від горошку/Фото: Рexels

Уявіть тільки собі - смачне, ніжне і хрустке безе можна приготувати, абсолютно не використовуючи при цьому яєчні білки! Їх з легкістю замінить аквафаба - рідина з-під консервованих (відварених) бобових, хоча в це насилу віриться. Таке безе стане справжньою знахідною для тих, хто не вживає в їжу яйця.

Фудблогерка поділилася рецептом безе з використанням води від горошку. Ця рідина чудово збивається, не гірше яєчних білків!

Рецепт безе без яєць: інгредієнти

  • 100 мл води від горошку
  • 100 г цукру
  • дрібка лимонної кислоти
  • ваніль за бажанням

Спосіб приготування безе без яєць:

  1. Зливаємо через сито рідину з горошку, збиваємо одразу на великій швидкості до побіління і збільшення маси в обʼємі. Поступово додаємо цукор в декілька прийомів і лимонну кислоту.
  2. Збиваємо ще ~ 5 хв на великій швидкості до глянцевої поверхні "меренги". Маса має бути стабільльною і меренга має "стояти".
  3. Виклалаємо через кондитерський мішок на деко меренги, і сушимо при 100 градусах 1,5-2 години, бажано на нижньому рівні.

Повітряні булочки з найніжнішим сметанним смаком! Булочки сметанники полюблять і дорослі, і діти, вони виходять дуже ніжними і повітряними, кількість цукру можна регулювати за смаком.

Джерело:

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин