З’їсте усю каструлю за раз: рецепт гостренького томатно-гарбузового супу
Сумні й холодні зимові дні просто підштовхують до страви, яка зігріє й наситить енергією

Рецепт томатно-гарбузового супу/Фото: minimalist baker
Якби затишок був супом, то смакував би він як цей гостренький томатно-гарбузовий. Цей гарбузовий суп настільки ж простий і насичено смачний, наскільки це можливо! Подрібніть цибулю, часник і імбир, потім додайте кілька повсякденних спецій, відкрийте кілька банок і дайте закипіти.
Деталі
Цей суп неймовірно універсальний, він чудово поєднується з усім: від легкого веганського наану до сендвічів із сиром на грилі, ямайських баклажанів на грилі, тако з цвітної капусти та запеченої риби.
Інгредієнти
- 1 столова ложка оливкової, кокосової олії або олії авокадо
- 1 велика цибулина, дрібно нарізана кубиками
- 2 зубчики часнику, подрібнити
- 1 ½ – 2 столові ложки меленого свіжого імбиру (залежно від того, наскільки ви любите імбир)
- 1 чайна ложка меленого кмину
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 1/2-3/4 чайної ложки меленого каєнського перцю (починайте з меншої кількості)
- 1/4 чайної ложки меленого духмяного перцю (за бажанням, але рекомендується)
- 1 банка або 400 грамів подрібнених помідорів
- 400 грамів гарбузового пюре
- 350 грамів банка легкого або знежиреного кокосового молока
- 1 склянка води (або овочевого бульйону)
- 1 чайна ложка морської солі
- 3/4 чайної ложки чорного меленого перцю
Зауваги до рецепта
- Подрібнені в пюре помідори надають цьому супу більш цілісного/збалансованого томатного смаку, але нарізані кубиками також підходять.
- Щоб суп був ситнішим, можна додати до нього підсмажені кеш'ю на етапі подачі та білу квасолю (можна консервовану) на етапі приготування.
Спосіб приготування
- Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Коли вона нагріється, додайте цибулю і смажте, періодично помішуючи, доки вона не розм’якшиться — приблизно 5 хвилин. Додайте часник, імбир, кмин, коріандр, каєнський перець і духм'яний перець (за бажанням) і готуйте, постійно помішуючи, до появи аромату, 1-2 хвилини.
- Додайте помідори, гарбуз, кокосове молоко, бульйон (або воду), сіль і перець і добре перемішайте. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму та варіть приблизно 20 хвилин, щоб розвинути смак. Спробуйте та відрегулюйте за потреби, додавши більше солі чи спецій за особистими вподобаннями. Майте на увазі, що смак посилюватиметься, чим довше ви його варите, а також якщо залишите настоятися на ніч.
- На цьому етапі можна скористатися блендером для створення однорідної кремової текстури. Його дуже смачно подавати з нааном або бутербродами з сиром на грилі.
Спробуйте також Повітряні булочки з найніжнішим сметанним смаком! Булочки сметанники полюблять і дорослі, і діти, вони виходять дуже ніжними і повітряними, кількість цукру можна регулювати за смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!