Просто і корисно: рецепт домашнього майонезу без яєць
Для приготування цього соусу всі продукти вже є на кухні

Домашній майонез без яєць/Фото: istockphoto
Домашній майонез без яєць — ідеальне рішення для тих, хто дотримується вегетаріанського або веганського харчування, має алергію на яйця, або просто хоче спробувати щось нове. Цей соус виходить ніжним, смачним і універсальним.
Інгредієнти:
- молоко (100 мл)
- рослинна олія (200 мл)
- гірчиця (1 чайна ложка)
- лимонний сік (1 столова ложка)
- цукор (0,5 чайної ложки)
- сіль (0,5 чайної ложки)
Приготування:
У склянку для блендера виливаємо молоко. Для приготування майонезу без яєць воно має бути кімнатної температури. У жодному разі не можна використовувати гаряче або тепле молоко – так можна просто зіпсувати продукти.
Занурюємо на дно чаші блендер і починаємо збивати майонез доти, доки він не загусне.
Потім додаємо цукор, сіль, гірчицю та лимонний сік. Важливий момент – у цьому рецепті потрібно використовувати звичайну гостру гірчицю, щоб вийшов саме майонез, а не інший соус. Ще раз ретельно збиваємо – і домашній майонез готовий.
Приголомшливий рецепт пирога: потрібна 1 упаковка тіста Філо
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!