Шоколадна ковбаска: швидкий рецепт улюбленого дитячого десерту
Солодка ковбаса – частування, яке легко можна зробити самостійно

Десерт шоколадна ковбаска/Фото: istockphoto
Шоколадна ковбаса – це класичний рецепт з дитинства, який можна приготувати в домашніх умовах із доступних інгредієнтів, а найголовніше – без випічки. Такий десерт можна зберігати у морозильній камері дуже довго.
Інгредієнти:
- 240 г печива "до кави" або іншого пісочного печива
- 150 г згущеного молока
- 70 г горіхів(смажений фундук чи кеш'ю)
- 80 г вершкового масла(кімнатної температури)
- 3 ст.л какао
- 10 г ванільного цукру
Приготування:
- беремо пісочне печиво і ламає на дрібні шматочки, можна це зробити руками.
- подрібніть горіхи на шматочки і додайте до печива. Та вкиньте м’яке вершкове масло, і гарно все вимішайте
- додайте какао і ванільний цукор та вимішайте.
- в кінці влийте згущене молоко, ретельно вимішуємо
- на харчову плівку викладаємо у формі ковбаски, скручуємо, і розкачуємо по столі, щоб вийшла однорідна і тверда ковбаска. Лишіть її на 30 хв в холодильнику, і можна подавати — дуже смачний десерт родом із дитинства.
Такий десерт можна робити хоч щодня: корисні цукерки з кураги та фініків
Джерело:
Алекс Міль
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні