Рум’яні та пишні: рецепт найпростіших оладок на кефірі
Навіть з найпростішого набору продуктів можна швидко приготувати смачний сніданок

Готуємо оладки - рецепт/Фото: Рixabay
Оладки на кефірі - популярний варіант сніданку. Пишні, пористі й ароматні вироби ідеально поєднуються з варенням. Навіть якщо просто присипати їх цукровою пудрою - задоволення гарантоване.
Для приготування оладок можна використовувати кефір будь-якої жирності. Але, чим жирніший, тим пишнішими та повітрянішими будуть оладки. Ідеально взяти кефір 2,5% жирності. Кількість цукру можна регулювати, виходячи зі своїх смакових уподобань.
Рецепт оладок на кефірі: інгредієнти
- кефір - 300 мл
- цукор - 1 ст. л.
- сіль – дрібка
- сода - 1 ч. л.
- борошно - 250 гр
Спосіб приготування оладок на кефірі:
- До кефіру додати соду, перемішати. Далі додати цукор (більше 1 ст.л. Не додавайте тому, що під час смаження оладки будуть дуже швидко сідати), сіль та борошно.
- Борошно перший раз додавайте потрохи, щоб була така консистенція як на відео. Можливо знадобиться більше або менше. Вимішувати добре, щоб не було грудочок, тісто має сповзати із ложки повільно, така має вийти консистенція.
- На розпечену пательню додати олію, сформувати оладки і обсмажувати на середньому вогні з обох сторін до повної готовності. Під час смаження оладки будуть підійматись.
Повітряні булочки з найніжнішим сметанним смаком! Булочки сметанники полюблять і дорослі, і діти, вони виходять дуже ніжними і повітряними, кількість цукру можна регулювати за смаком.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!