ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Хрусткий солодовий хліб з медовим відтінком: домашня випічка, яка дарує тепло

Рецепти 18:09 - 08 лютого 2025

З таким хлібом ваші страви отримають новий смак, а процес приготування принесе справжнє задоволення

Хрусткий солодовий хліб з медовим відтінком: домашня випічка, яка дарує тепло

Хрусткий солодовий хліб /Фото: AI

Солодовий хліб – це справжнє задоволення для шанувальників домашньої випічки. Його особлива текстура і хрустка скоринка не залишать байдужими нікого. Щоб хліб вийшов ідеальним, важливо випікати його в гусятниці чи каструлі, а ще, використовуючи високоякісні інструменти, ви гарантовано відчуєте відмінність у результаті.

Інгредієнти:

Для опари:

  • 100 мл води.
  • 5 г дріжджів.
  • 2 ст. л. борошна.
  • Дрібка цукрую

Для заварки:

  • 20 г солоду.
  • 25 г кип'ятку (Заливаємо солод кип'ятком, перемішуємо і даємо охолонути).

Для тіста:

  • Вся опара.
  • 290-300 г води кімнатної температури.
  • 350-400 г пшеничного борошна.
  • 70 г житнього борошна.
  • 15 г меду.
  • 8 г солі.

Приготування:

  1. Для початку готуємо опару. Замішуємо всі інгредієнти для опари і залишаємо на 20 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Маса має стати повітряною.
  2. Готуємо заварку з солоду і даємо охолонути.
  3. Змішуємо воду та борошно з опарою, не перетримуючи, щоб не залишалося сухого борошна. Накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
  4. Змащуємо руки і поверхню водою для легшого замісу. Поступово додаємо солод та сіль і замішуємо тісто. Воно буде липким через солод та житнє борошно. Можна замісити тісто в тістомісі.
  5. Коли тісто готове, змащуємо миску олією і перекладаємо туди тісто. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Потім робимо обминку і залишаємо на ще 1 годину.
  6. Посипаємо поверхню борошном, трішки розтягуємо тісто і формуємо кулю. Перекладаємо в миску, застелену рушником і присипану борошном, швом догори. Накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.
  7. Розігріваємо духовку до максимальної температури і ставимо всередину каструлю чи гусятницю для випікання. Тісто перекладаємо на пергамент, робимо надріз і поміщаємо в гарячу каструлю. Випікаємо 20 хвилин при 250°C на режимі низ, потім зменшуємо температуру до 210°C і випікаємо ще 20 хвилин на режимі верх-низ.
  8. Готовий хліб охолоджуємо на решітці 40 хвилин, і можна смакувати!

Курячий шніцель: простий рецепт ніжного м'яса в клярі.

Джерело: emiliya.yevtushenko

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин