Хрусткий солодовий хліб з медовим відтінком: домашня випічка, яка дарує тепло
З таким хлібом ваші страви отримають новий смак, а процес приготування принесе справжнє задоволення

Хрусткий солодовий хліб /Фото: AI
Солодовий хліб – це справжнє задоволення для шанувальників домашньої випічки. Його особлива текстура і хрустка скоринка не залишать байдужими нікого. Щоб хліб вийшов ідеальним, важливо випікати його в гусятниці чи каструлі, а ще, використовуючи високоякісні інструменти, ви гарантовано відчуєте відмінність у результаті.
Інгредієнти:
Для опари:
- 100 мл води.
- 5 г дріжджів.
- 2 ст. л. борошна.
- Дрібка цукрую
Для заварки:
- 20 г солоду.
- 25 г кип'ятку (Заливаємо солод кип'ятком, перемішуємо і даємо охолонути).
Для тіста:
- Вся опара.
- 290-300 г води кімнатної температури.
- 350-400 г пшеничного борошна.
- 70 г житнього борошна.
- 15 г меду.
- 8 г солі.
Приготування:
- Для початку готуємо опару. Замішуємо всі інгредієнти для опари і залишаємо на 20 хвилин, щоб дріжджі активувалися. Маса має стати повітряною.
- Готуємо заварку з солоду і даємо охолонути.
- Змішуємо воду та борошно з опарою, не перетримуючи, щоб не залишалося сухого борошна. Накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.
- Змащуємо руки і поверхню водою для легшого замісу. Поступово додаємо солод та сіль і замішуємо тісто. Воно буде липким через солод та житнє борошно. Можна замісити тісто в тістомісі.
- Коли тісто готове, змащуємо миску олією і перекладаємо туди тісто. Накриваємо рушником і залишаємо на 30 хвилин. Потім робимо обминку і залишаємо на ще 1 годину.
- Посипаємо поверхню борошном, трішки розтягуємо тісто і формуємо кулю. Перекладаємо в миску, застелену рушником і присипану борошном, швом догори. Накриваємо рушником і залишаємо на 40 хвилин.
- Розігріваємо духовку до максимальної температури і ставимо всередину каструлю чи гусятницю для випікання. Тісто перекладаємо на пергамент, робимо надріз і поміщаємо в гарячу каструлю. Випікаємо 20 хвилин при 250°C на режимі низ, потім зменшуємо температуру до 210°C і випікаємо ще 20 хвилин на режимі верх-низ.
- Готовий хліб охолоджуємо на решітці 40 хвилин, і можна смакувати!
Джерело:
emiliya.yevtushenko
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні