Неймовірно хрусткі пиріжки з квашеною капустою: ідеальний рецепт на кожен день
Це тісто підійде під будь-яку начинку. Експериментуйте

Хрусткі пиріжки/Фото: Bing
Це тісто ідеально підходить для пиріжків і не потребує додаткового борошна при формуванні — тож ваша робоча поверхня залишиться чистою і охайною
Інгредієнти:
- 150 мл води.
- 150 мл теплого молока.
- 1 ч. л. сухих дріжджів.
- 1 ст. л. цукру.
- 1 ч. л. солі.
- 50 г вершкового масла.
- 550-600 г борошна.
- Для начинки – квашена капуста.
Процес приготування:
Замішуємо тісто: в мисці змішуємо воду і молоко, додаємо цукор, сіль і дріжджі. Перемішуємо до розчинення інгредієнтів. Потім вливаємо розтоплене масло і поступово вводимо борошно. Тісто має бути еластичним і не липнути до рук. Накриваємо його харчовою плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину для підйому.
Готуємо начинку: для начинки нарізаємо і підсмажуємо цибулю, потім віджимаємо капусту і додаємо до цибулі. Тушкуємо 10 хвилин, після чого вливаємо 150-200 мл винного оцту і додаємо цукор за смаком. Тушкуємо ще 20 хвилин.
Формуємо пиріжки: готове тісто ділимо на 16 рівних частин і розкачуємо кожну в коло. Викладаємо начинку та защіпуємо краї. Даємо пиріжкам постояти 5 хвилин перед смаженням.
Смажимо: розігріваємо велику кількість олії та смажимо пиріжки до золотистої скоринки з обох боків.
Спробуйте приготувати теплий салат із куркою та яблуками.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!