RU UA
1

Колдуни: класичний рецепт старовинної української страви

Рецепти 14:10 - 01 жовтня 2021

Старовинний рецепт цієї страви відрізняється від колдунів, які прийнято готувати зараз

рецепт

Фото: Рixabay/ Автор - Daria-Yakovleva

Практично кожна господиня знає, як приготувати смачні колдуни. Однак старовинний рецепт цієї української страви відрізнявся від колдунів, які прийнято готувати зараз. Розповідаємо, як приготувати колдуни за старовинним рецептом.

Інгредієнти:

  • Варений рис - 100 г;
  • Вершкове масло - 4 ст л;
  • Яйця - 4 шт;
  • Пшеничне борошно - 260 г;
  • Вода - 4 ст л;
  • Сухарики - 50 г;
  • Сіль та зелень - за смаком.

Збийте два яйця з сіллю і водою, потім додайте отриману рідину в борошно. Замісити однорідне тісто і заліть його на півгодини в теплому місці.

Для начинки змішайте відварений рис, яйця, зелень і вершкове масло. Розкачайте тісто і розділіть його на невеликі частини. Кожен шматочок розкачайте качалкою і покладіть всередину начинку. Зліпити вареники і відварити їх у підсоленій воді. Готову страву прикрасьте подрібненими сухарями, можна їх попередньо підсмажити на вершковому маслі.

Раніше ми розповідали, як приготувати справжній козацький куліш.

Джерело: Мeta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин