Колдуни: класичний рецепт старовинної української страви
Старовинний рецепт цієї страви відрізняється від колдунів, які прийнято готувати зараз

Фото: Рixabay/ Автор - Daria-Yakovleva
Практично кожна господиня знає, як приготувати смачні колдуни. Однак старовинний рецепт цієї української страви відрізнявся від колдунів, які прийнято готувати зараз. Розповідаємо, як приготувати колдуни за старовинним рецептом.
Інгредієнти:
- Варений рис - 100 г;
- Вершкове масло - 4 ст л;
- Яйця - 4 шт;
- Пшеничне борошно - 260 г;
- Вода - 4 ст л;
- Сухарики - 50 г;
- Сіль та зелень - за смаком.
Збийте два яйця з сіллю і водою, потім додайте отриману рідину в борошно. Замісити однорідне тісто і заліть його на півгодини в теплому місці.
Для начинки змішайте відварений рис, яйця, зелень і вершкове масло. Розкачайте тісто і розділіть його на невеликі частини. Кожен шматочок розкачайте качалкою і покладіть всередину начинку. Зліпити вареники і відварити їх у підсоленій воді. Готову страву прикрасьте подрібненими сухарями, можна їх попередньо підсмажити на вершковому маслі.
Раніше ми розповідали, як приготувати справжній козацький куліш.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!