Бульон – головна зірка: рецепт курячого супу з коренеплодами
Дуже смачний суп

Бульон – головна зірка: рецепт курячого супу з коренеплодами / Фото: скриншот з відео
Суп не надто фотогенічний, але дуже смачний.
Вам знадобиться:
- 2 курячих ніжки
- 1 цибуля
- 1 велика або 2 середні моркви
- 2 кореня петрушки
- 100г кореня селери
- 1,5-2л води
- 2 яєчні жовтки
- 150г жирної сметани
- 1ч.л яблучного оцту
- 1ст.л борошна
- 1 зубчик часнику
- сіль, перець на смак
- лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком за бажанням
Спосіб приготування:
- У велику каструлю викладаємо шматки курки. Додаємо очищені овочі: моркву, корінь петрушки та селери. Кидаємо лавровий лист, запашний і чорний перець, а також цілу цибулину. Заливаємо холодною водою, солимо і ставимо на середній вогонь.
- Доводимо до кипіння, знімаючи піну, і варимо на малому вогні приблизно 1–1,5 години до повної готовності м’яса.
- Готову курку виймаємо, даємо їй трохи охолонути та відокремлюємо м’ясо від кісток і шкіри. Моркву та корінь петрушки нарізаємо маленькими кубиками. Повертаємо овочі назад у бульйон разом із подрібненим курячим м’ясом. Додаємо сіль і перець за смаком.
- Готуємо ніжну заливку: у мисці змішуємо жовтки, сметану та борошно до однорідності. Потім, щоб уникнути згортання яєць, поступово вливаємо 2–3 ополоники гарячого бульйону, ретельно розмішуючи. Додаємо кілька крапель оцту для балансу смаку.
- Отриману суміш тонким струменем вливаємо в каструлю з супом, постійно помішуючи. Додаємо вичавлений через прес часник, доводимо суп до легкого кипіння та варимо ще 2–3 хвилини.
- Вимикаємо вогонь і, за можливості, даємо супу настоятися не менше години для розкриття всіх ароматів. Однак, якщо терпіти сил немає, можна смакувати одразу!
Нещодавно рецептом дуже соковитих котлет.
Джерело:
katarina_movchan
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні