ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Швидкий плов: готується 30 хвилин

Рецепти 17:42 - 11 лютого 2025

Підберіть ідеальні спеції і приготуйте страву мрії

Швидкий плов: готується 30 хвилин

Фото: pexels

Плов може готуватися всього 30 хвилин. Рецепт простий, а результат виходить чудовий. Плов вийде розсипчастий та ароматний.

Що треба:

  • 20 г солоного вершкового масла
  • 1 звичайна цибуля, нарізана кубиками
  • 1 зубчик часнику, рубаний
  • 2 гілочки чебрецю, листя обібрати
  • 1 лавровий лист
  • 3 гвоздики
  • 1 паличка кориці
  • ½ чайної ложки кумина
  • ½ чайної ложки куркуми
  • ¼ чайної ложки меленого коріандру
  • 250 г (1 ¼ чашки) рису басматі
  • 500 мл (2 чашки) овочевого бульйону

Приготування:

Розігрійте вершкове масло в сковороді зі щільною кришкою на середньому вогні. Дрібно наріжте цибулю, часник і обсмажуйте до м'якості та прозорості. Додайте чебрець, лавровий лист, гвоздику, паличку кориці, кумин, куркуму і мелений коріандр. Прогрівайте спеції 2 хвилини, поки вони не почнуть розкривати аромат.

Ретельно промийте рис під холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль. Всипте рис у сковорідку, перемішайте, щоб кожна крупинка вкрилася пряною олійною сумішшю. Влийте гарячий овочевий бульйон, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму.

Закрийте кришку і залиште рис на повільному вогні на 11 хвилин, поки вся рідина не вбереться. Зніміть сковорідку з вогню, збийте рис виделкою і дайте йому "відпочити" 5 хвилин перед подачею.

Раніше ми писали про те, як приготувати мариновані печериці, які вийдуть смачнішими за магазинні.

Джерело: kanapulka

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин