Швидкий плов: готується 30 хвилин
Підберіть ідеальні спеції і приготуйте страву мрії

Фото: pexels
Плов може готуватися всього 30 хвилин. Рецепт простий, а результат виходить чудовий. Плов вийде розсипчастий та ароматний.
Що треба:
- 20 г солоного вершкового масла
- 1 звичайна цибуля, нарізана кубиками
- 1 зубчик часнику, рубаний
- 2 гілочки чебрецю, листя обібрати
- 1 лавровий лист
- 3 гвоздики
- 1 паличка кориці
- ½ чайної ложки кумина
- ½ чайної ложки куркуми
- ¼ чайної ложки меленого коріандру
- 250 г (1 ¼ чашки) рису басматі
- 500 мл (2 чашки) овочевого бульйону
Приготування:
Розігрійте вершкове масло в сковороді зі щільною кришкою на середньому вогні. Дрібно наріжте цибулю, часник і обсмажуйте до м'якості та прозорості. Додайте чебрець, лавровий лист, гвоздику, паличку кориці, кумин, куркуму і мелений коріандр. Прогрівайте спеції 2 хвилини, поки вони не почнуть розкривати аромат.
Ретельно промийте рис під холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль. Всипте рис у сковорідку, перемішайте, щоб кожна крупинка вкрилася пряною олійною сумішшю. Влийте гарячий овочевий бульйон, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму.
Закрийте кришку і залиште рис на повільному вогні на 11 хвилин, поки вся рідина не вбереться. Зніміть сковорідку з вогню, збийте рис виделкою і дайте йому "відпочити" 5 хвилин перед подачею.
Раніше ми писали про те, як приготувати мариновані печериці, які вийдуть смачнішими за магазинні.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!