Будете їсти десятками: рецепт хрумких оладок з кукурудзи та кабачків
У поєднанні з цим сметанковим соусом, ви просто не зможете відірватися від них

Рецепт хрумких оладок з кукурудзи та цукіні/Фото: Marco Hartz/Kutchen Stories
Поєднання хрустких золотисто-коричневих оладок із солодкої кукурудзи та тертих кабачків цукіні просто загіпнотизує ваші смакові рецептори. А коли занурите їх у соус, то просто не зможете зупинитися, щоб не з'їсти усю тарілку.
Ці оладки не тільки неймовірно смачні, але й неймовірно прості у приготуванні. Вони ідеально підходять як закуска або легкий перекус, і це чудовий спосіб використати зайві кабачки чи кукурудзу з холодильника.
Інгредієнти
- Суміш приправ: суміш копченої паприки (чайна ложка), чилі (за бажанням, третина ч. л.), орегано (1 ч. л.), кмину (половина ч. л.) та кориці (третина ч. л.).
- 220 грамів цукіні
- 140 г консервована кукурудза
- 80 г борошно
- 2 ст. л. крохмаль
- 20 г петрушка
- 10 г м'ята
- 20 г кінза
- 1 зелена цибуля
- 1 ст. л. лимонного соку
- 40 мл оливкової олії
- 150 г сметана
- 40 г майонез
- олія для смаження
- сіль
Спосіб приготування
- Натріть цукіні на крупній терці у велику миску і посоліть собі до смаку. Відкласти в бік.
- Тим часом приготуйте соус. Додайте коріандр, м’яту, петрушку, цибулю, лимонний сік, оливкову олію та сіль у кухонний комбайн і змішайте. Додайте сметану і майонез, перемішайте. Додайте солі, якщо потрібно.
- Додайте відціджені зерна кукурудзи в миску з тертими кабачками. Додайте борошно, кукурудзяний крохмаль і суміш приправ. Добре перемішайте, поки не утвориться тісто.
- Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Викладайте приблизно по одній столовій ложці тіста й розрівнюйте. Смажити приблизно 4–6 хв з кожного боку. Подавайте разом з соусом. Смачного!
Також спробуйте приготувати теплий салат із куркою та яблуками.
Джерело:
Kitchen Stories
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні