ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Максимально easy: рецепт курки з яблуками у сковороді

Рецепти 10:48 - 13 лютого 2025

Ідеальний варіант для вечері з найпростіших продуктів та з використанням лише однієї сковороди

Максимально easy: рецепт курки з яблуками у сковороді

Курка з яблуками у сковороді/Фото: New Seasons market

Поділимось з вами чудовим рецептом на випадок, коли вам потрібно щось приготувати, а часу (і бажання) обмаль – курочка з яблуками у сковороді. Готується легко, смакує топово, інгредієнти недорогі. Ідеальна домашня страва, у якій поєднуються курячі стегенця з солодкими яблуками, спеціями та цибулькою.

У цьому рецепті ви можете замінити курячі стегенця грудками. Яблука обирайте твердих сортів, як Гала або Фуджі. У рецепті використовується яблучний сидр, але ви можете замінити його яблучним соком (краще неосвітленим). Гарніром до цієї страви чудово підійде картопляне пюре, рис або запечений батат.

Інгредієнти

  • 4 курячих стегна
  • ¾ чайної ложки солі
  • ½ чайної ложки свіжо подрібненого чорного перцю
  • ½ чайної ложки часникового порошку
  • 1 чайна ложка приправи італійські трави
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 маленька цибулина
  • 2 середніх яблука
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • ½ чайної ложки сушеного розмарину
  • ½ чайної ложки кориці
  • 1 столова ложка коричневого цукру
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці
  • ½ склянки яблучного сидру
  • ½ склянки курячого бульйону

Спосіб приготування

  1. Приправте курячі стегна сіллю, перцем, часниковим порошком та італійськими травами.
  2. Розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Коли сковорода розігріється, додайте курку та смажте з кожного боку до золотисто-коричневого кольору та готовності.
  3. Поки курка готується, дрібно наріжте цибулю, потім видаліть серцевину і наріжте яблука. Коли курка зготується, вийміть її зі сковороди й перекладіть на чисту тарілку. Накрийте алюмінієвою фольгою, щоб зберегти тепло.
  4. У тій же сковороді розтопіть вершкове масло, потім додайте нарізані яблука та цибулю. Обережно перемішайте і готуйте на середньому вогні 3-4 хвилини, поки цибуля не стане прозорою.
  5. Тепер додайте в сковороду сушений розмарин, корицю, ¼ чайної ложки солі, коричневий цукор, діжонську гірчицю, яблучний сидр і курячий бульйон. Все перемішайте і доведіть до кипіння. Тушкуйте яблука 5-7 хвилин, поки не випарується приблизно половина рідини.
  6. Додайте курку назад у сковороду. Дайте курці прогрітися. Подавайте курку з яблуками, цибулею та полийте зверху яблучним соусом. Смачного.

Сніданок сендвічем крок-месьє є улюбленим у багатьох. А тепер уявіть собі цілу запіканку крок-месьє: і ось уже це не просто сніданок, але й чудова вечеря. Запіканка готується миттєво, й при цьому ситна, смачна, й інгредієнти усі недорогі – одні плюси.

Джерело: Budget bytes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин