Максимально easy: рецепт курки з яблуками у сковороді
Ідеальний варіант для вечері з найпростіших продуктів та з використанням лише однієї сковороди

Курка з яблуками у сковороді/Фото: New Seasons market
Поділимось з вами чудовим рецептом на випадок, коли вам потрібно щось приготувати, а часу (і бажання) обмаль – курочка з яблуками у сковороді. Готується легко, смакує топово, інгредієнти недорогі. Ідеальна домашня страва, у якій поєднуються курячі стегенця з солодкими яблуками, спеціями та цибулькою.
У цьому рецепті ви можете замінити курячі стегенця грудками. Яблука обирайте твердих сортів, як Гала або Фуджі. У рецепті використовується яблучний сидр, але ви можете замінити його яблучним соком (краще неосвітленим). Гарніром до цієї страви чудово підійде картопляне пюре, рис або запечений батат.
Інгредієнти
- 4 курячих стегна
- ¾ чайної ложки солі
- ½ чайної ложки свіжо подрібненого чорного перцю
- ½ чайної ложки часникового порошку
- 1 чайна ложка приправи італійські трави
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 маленька цибулина
- 2 середніх яблука
- 2 столові ложки вершкового масла
- ½ чайної ложки сушеного розмарину
- ½ чайної ложки кориці
- 1 столова ложка коричневого цукру
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці
- ½ склянки яблучного сидру
- ½ склянки курячого бульйону
Спосіб приготування
- Приправте курячі стегна сіллю, перцем, часниковим порошком та італійськими травами.
- Розігрійте оливкову олію у великій сковороді на середньому вогні. Коли сковорода розігріється, додайте курку та смажте з кожного боку до золотисто-коричневого кольору та готовності.
- Поки курка готується, дрібно наріжте цибулю, потім видаліть серцевину і наріжте яблука. Коли курка зготується, вийміть її зі сковороди й перекладіть на чисту тарілку. Накрийте алюмінієвою фольгою, щоб зберегти тепло.
- У тій же сковороді розтопіть вершкове масло, потім додайте нарізані яблука та цибулю. Обережно перемішайте і готуйте на середньому вогні 3-4 хвилини, поки цибуля не стане прозорою.
- Тепер додайте в сковороду сушений розмарин, корицю, ¼ чайної ложки солі, коричневий цукор, діжонську гірчицю, яблучний сидр і курячий бульйон. Все перемішайте і доведіть до кипіння. Тушкуйте яблука 5-7 хвилин, поки не випарується приблизно половина рідини.
- Додайте курку назад у сковороду. Дайте курці прогрітися. Подавайте курку з яблуками, цибулею та полийте зверху яблучним соусом. Смачного.
Сніданок сендвічем крок-месьє є улюбленим у багатьох. А тепер уявіть собі цілу запіканку крок-месьє: і ось уже це не просто сніданок, але й чудова вечеря. Запіканка готується миттєво, й при цьому ситна, смачна, й інгредієнти усі недорогі – одні плюси.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!